Fjordingskräck!

Man skulle kunna tro att det är den där skogsmaskinen som surrar ovanför gården som skylle ställa till med oreda, men så fel jag hade för det finns tydligen betydligt läskigare saker enligt mina hästar!
 
Efter att hästarna var utsläppta så åkte jag med bilen till verkstaden, och fick sedan skjuts tillbaka. Sen började jag med att rida Lilla Grå, var ett par veckor sedan sist men hon kändes riktigt bra! Nu hoppas jag att jag ska orka hålla igång alla hästar! Sedan red jag Clarinett som fick växla mellan snöpulsning och skritt och trav på banan för att få bort mjölksyran. Det var när jag precis var på väg ut från banan som hon flög upp i luften! När jag spanar i hagarna så far alla hästar runt som tokiga! Jag ser att Zebbe taggar till rejält, sen gör han ett perfekt språng över staketet, utan att riva! Sen har han även lyckats hoppa in till Gadjet men det såg jag aldrig, där blev det dock en rivning. Vad som orsakade denna oreda? Nisse kom körande med fjordingen som han har på tillkörning! Vet inte om det var fjordingens ovanliga färg eller släden som ställde till det, men Clarinett gick i balanstrav ner till stallet. Jag fick ordning på kaoset, rätt häst i rätt hage, och fick av Clarinett grejerna men när jag skulle leda henne till hagen så var skördarn i skogskanten och Clarinett körde balanstrav och hopp hela vägen upp till hagen. Sen körde de ner skördarn till vändplanen så då blev det ytterligare lite bus i hagarna, men inget var så farligt som den där fjordingen...
 
Eftersom skördaren stod på vändplanen så tränsade jag Lemonaden i lösdriften, sen fick hon gå lite i lina i snön. Det blev kort och lätt pga snödjupet, men hon fick i alla fall jobba lite. Sen kom Nisse med traktorn och körde balar, som sagt mycket stök i dag, och så även Linda. Jag och Linda red ut en liten sväng med Gadjet och Rabea. Är så tråkigt nu, alla skottade vägar hämtas det timmer på och jag vill inte riskera att möta en timmerbil nu när vägen är smal och man inte konmer av den för plogkanterna. Och där det inte är plogat eller ridet går det inte rida för snön! Vi red i alla fall en liten sväng.
 
Sen var jag tvungen att ta paus. Pizza till middag och powernap på soffan. Inget mer vettigt blev gjort för jag var för trött, misstänker att jag håller på att bli sjuk igen!
 
Lemonaden i snön!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0