Eländet tar aldrig slut!

Det tar liksom aldrig slut på eländet, verkar inte finnas någon gräns, ungefär som med snön den verkar heller aldrig ta slut! Men jag är slut nu! 
 
Gårdagen började bra, visserligen snöade det men ganska måttligt på förmiddagen. Jag red Expresso först, jobbade lite enkelt sidvärts även i trav. Sedan Lilla Grå som inte är riden på länge jag longerade först och red sedan på banan mest skrittjobb. Avslutade med att rida Szum i snön. Sen lunch och i väg på ridskolan.
 
På ridskolan red jag en ponny innan lektionerna, och sen när jag tog in hästarna så var dom väldigt oroliga men jag tänkte inte mer på det. Men under första gruppen så var hästarna väldigt spända och hoppade i väg flera gånger, jag hörde mystiska ljud ute men visste inte vad det var.  Blev en lugn lektion, och inga större incidenter hände. Mittengruppen fick ha teori och till sista timmen hade det lugnat ner sig, troligen var det en ren utanför som störde dom! Spännande värre, och inte roligt att ha lektioner då!
 
Men kvällen skulle bli värre... När jag kom hem och skulle ta in hästarna i toksnön så kom inte Gandalf när jag ropade, han brukar ha stenkoll och vänta vid grinden när det är dags. Så jag gick för att hämta honom, och redan här var jag lite orolig, men han verkade som vanligt tills vi skulle gå. Då ser jag direkt att ena bakbenet hänger, det är alltså av...
 
Paniken att behöva ringa en hästägare och säga detta! Hoppas att det här var sista gången, och sista gången jag behövde se en häst med brutet ben. Men Nisse kom dit och tog bort honom direkt, Elise var med och han fick vara i sin hage och med bästa kompisen Szum in i det sista. Troligen hade det precis hänt så lidandet var kort, men det är ändå fruktansvärt för alla inblandade och då speciellt Elise som ju lagt all sin tid och kärlek på Gandalf. Men vi var alla tagna igår, inte minst Szum som var lite upprörd efteråt, och jag bröt ihop i morse efter att ha varit och släppt ut hästarna. Det blev plötsligt väldigt tomt! Tänk att tre fina hästar har fått lämna Brännan sen september! Nu måste det vara nog och vända!
 
Snöade inte så mycket på första ridpasset.
 
Lite mer snö när jag red Lilla Grå!
 
Och så en bild som jag har snott från Elise. Den är tagen i helgen på busgrabbarna i hagen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0