Pälssättningstider!

Hade tänkt mig en lugn helg men det blev ju ganska intensivt som vanligt...
 
Igår började jag, efter att ha fodrat Nisses hingstar och kollat mina hästar, med att jobba Ruslan i töm och longera Lemonaden. Första gången sen juni som Lemonaden hade sadel, hon fick lite sadeltvång men inte förrän vi kom till traven i longeringen. 
 
Sen packade jag in Clarinett i transporten och åkte på Pay and jump eller egentligen öppen bana. Väldigt bra grej, lugnt och ostressigt. Man fick rida fram på banan, hoppa fram på två hinder och sen hoppa bana. Eftersom Clarinett inte hoppat vattenmatta så fick hon trava över den ett par gånger också. Clarinett var seg, funderar på om det är pälssättningen som ställer till det? Hon var lika i fjol men då några veckor tidigare, men jag undrar om inte hästarna sätter päls senare i år? I alla fall då hoppar hon snällt trots att hon känns seg i kroppen. Hon tittade på ett plank på framhoppningen så det fick vi lägga ner men annars okej. Vi hoppade banan på 70 cm, hon smet förbi en oxer med vagnshjul framför och rev den i andra försöket, men tror egentligen inte att hon tittade på den utan mer att jag misslyckades med att rama in henne. Hoppade om den efteråt och då blev det bra språng, nöjd över att hon hoppade trippelbarren med vattenmatta under bra trots att hon varken hoppat trippel eller vattenmatta. Så ganska nöjd trots seg häst. 
 
Sen åkte jag och hade ett par lektioner innan jag åkte hem, lämnade Clarinett och transporten, och duschade, för att sedan åka och hämta Nisse i Bergeforsen. Jan hade ju varit och kört en häst på premieringen i Bollnäs. Jag hoppade av på hemvägen för vi var ett gäng från personalen på Ica som hade bokat dejt! Vi åt thailänskt, jättegott och hade sedan en guidad tur på Sönneråsen, med cider i baksätet, där jag så praktiskt kunde kolla alla hästar inför natten, innan jag sen hoppade av hos Nisse. Och sen var det bara att sova! Nu ny dag och nya projekt!
 
Alla fick rosett, och dessutom en jättefin rosett!

Kommentarer
Postat av: Desiree Jonsson

Våra basjkirer sätter päls senare än vanligt.

Jag kan ju jämföra med premieringar, och när Odessa visades på Wången för två år sedan hade hon bytt ut mycket mer sommarpäls mot höstpäls än vad Beroza gjort nu. De är ju tacksamma de två eftersom de byter färg när de byter päls..

Svar: Ju mer jag tänker på det desto mer känns det som.att det är pälssättningen som stör henne. Måste komma ihåg det till nästa gång!
Pernilla Engström

2018-08-19 @ 19:25:48
URL: http://www.manadisvildhast.se/Blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0