Extra påskdag!

Det fina påskvädret höll i sig även igår, blev som en extra påskdag!
 
Jag hade en lugn dag och hann lite annat pyssel också som att laga hagar, kratta och borsta bort vinterpäls! Red först Lilla Grå, hon är sur som ättika att borsta nu när hon fäller men trevlig att rida. Sen red jag Szum, var egentligen meningen att det skulle komma en och titta på honom på kvällen men hon hade skadat sig så jag red honom själv. Han var riktigt fin att rida, skulle bara önska att underlaget tillät mer galoppjobb. Visserligen är det fortfarande ovanligt bra vinterunderlag för att vara början av april men det är ju ändå vinterunderlag och det släpper lite i hörnen i galoppen ibland. Längtar till banan är bar igen!
 
Nisse körde balar till hästarna och sen tog jag lite paus med fika och annat stök. Fortsatte hästjobbet sen med att borsta unghästarna och så fick Dajmen gå en liten promenad, vi gick upp på ridbanan där hon fick gå över bommar och så tränade vi start och stopp. Sen fixade jag med hagarna, de har börjat tina fram men det fattas ännu lite innan alla hagar gå att återställa efter denna vinter som tagit väldigt hårt på dom!
 
Sen kom Linda och vi red ut med Clarinett och Rabea, vi fick vända lite tidigare än tänkt då det helt plötsligt var en avverkning som vi inte visste om! Tur att de är lite vana med skogsmaskiner nu! Sen nattade jag hästarna och även tog in och nattade Nisses hästar eftersom han var på möte.
 
Småflickorna njöt verkligen av solen på förmiddagen! 
 
Från Szums ridpass!
 
Jag tyckte att hagarna hade tinat fram, men jag hade lite fel... Inte lätt att laga hagar när tråden fortfarande är under snön! Här undertråden på Szums och Lilla Grås hage.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0