Hästtandläkaren!

I morse kom tandläkaren till hästarna, eller egentligen är hon ju veterinär med extra utbildning på tänder. Jag började med att ta in Räkan och Wasabi, Wasabi tyckte det var väldigt spännande med alla hästar som busade runt i hagarna, speciellt Clarinett bjöd på en ordentlig show. Sen var det ju ett ännu större problem när vi senare skulle tillbaka in i hagen, det var ju bara så mycket roligare att leka på vägen...
 
Vi kollade Räkan, Lemonaden och Chokladen. Räkan hade några ojämnheter och lite foder inpackat men med tanke på att det var längesen hon kollades så var det ju bra. På Lemonaden drog hon ut en vargtand och en lös bit av en mjölktand, sen slipade hon ner några tänder lite eftersom det var lite otakt på fällningen. Chokladen kollades och tog bort vargtänder för ett år sedan, men jag ville kolla att tandfällningen gick som den skulle eftersom hon är lite svår att få upp hullet på och det var lite stök när hon fällde ett par tänder i våras. Och min tanke var nog rätt, hon hade fällt på en sida i munnen men inte den andra, och det hade blivit en glipa mellan två tänder (en mjölktand och en permanent) dör det samlats foder och blivit lite inflammerat. Det gick inte att få bort mjölktanden så hon rengjorde och tog bort allt äckligt foder, troligen (förhoppningsvis) fäller hon den tanden utan problem och det var ganska normalt att det var lite otakt och då blev foderfickor. Antagligen var det samma som hade blivit i våras, men den sidan såg fin ut nu.
 
Sen släppte jag ut hästarna och kastadei mig lite gröt innan i väg på Ica. Började lite senare i dag och jobbade in lunchen. Det var ganska mycket folk och min energi gick nog åt under veterinärbesöket för jag var jättetrött. Efter jobbet så red jag Szum, han var inte alls rolig. Först stökade han massor med bettet, såpass mycket att jag klev av och kollade att bettet satt rätt, och nör drt gav med sig så blev han busig... Tror att han behöver jobba lite mer, han har ju gått på halvfart sen han kändes knackig  men nu känns han fräsch. Avslutade kvällen med chips och dip, för det var jag då värd!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0