God natt finaste Tant!

I fredags var det dags att säga hej då till min älskade Tant! 25 år gammal fick Actrice galoppera vidare till de evigt gröna ängarna! 
 
Tant, eller Actrice som hon hette egentligen, kom till mig i juni för fyra år sedan. Det var min hovis som tyckte att jag skulle låna henne då jag inte fick några bra resultat med de hästar jag hade då och både självförtroende och motivationen var i botten. Jag var skeptisk till att låna en 21åring som var avställd för att tävla med, men det blev verkligen rätt!
 
Det var inte helt lätt i början. Tant hade egna idéer om hur hon skulle ridas och med en så gammal häst handlar det mer om att ryttaren måste lära känna hästen och anpassa sin ridning, mer än att ändra hästen och utveckla den. Dessutom hade hon en väldigt speciell galopp, i början var jag glad om jag kunde ha rätt galopp i ett varv på volten! Vi var ute på första tävlingarna redan i slutet av sommaren, på allra första tävlingen så ramlade jag av! Då lärde jag mig att man var tvungen att driva på titthinder, även om det gick fort, det var för övrigt en kaostävling med punktering på vägen dit och dunderförkyld. Andra tävlingen vann vi, jag blundade och höll i manen och Tant hoppade! Sen lärde jag mig att hänga med henne bättre och hon gav alltid en fantastisk känsla på hinder! En riktig självförtroendeboost!
 
Vi har gjort massor av roliga grejer dessa år! Tävlat hoppning, och dressyr, tränat terräng, provat bruksridning, ridit dressyr och hoppträningar och massor av uteritter! Tant har även haft viktiga uppdrag här när hon har varit ledsagare åt massor av unghästar på deras första uteritter. Hon hade alltid bråttom, på hoppträningarna fick jag skritta i innervarv eftersom hon skrittade om alla, så hon fick ofta stanna och vänta på unghästarna som inte alltid går så fort. Om det däremot skulle stå en bil parkerad så fick unghästarna gå först, Tant gillade verkligen inte parkerade bilar på hennes turer och hon hade nog varit lapplisa om hon varit människa!
 
Tant har förgyllt dessa år hos mig, och lärt mig massor! Jag är så tacksam att jag fått låna henne, tacksam för aölt hon gjort för mig och att fått rå om henne som min egna. Nu får hon härja på de gröna ängarna och hon får galoppera i alla nerförsbackar utan att matte klagar!
 
Trött Tant på sommarbete!
 
Här hade vi precis vunnit en 1 meters klass på våran andra tävling!
 
Dom där öronen! Alltid framåt när det var hoppning!
 
Inomhustävling!
 
Framridning på en hemmatävling!
 
Fantastisk vy!
 
Här 23 år gammal och jättefin i kroppen!

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Väldigt fint inlägg <3

2017-09-20 @ 07:09:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0