Dressyrtävling, vinkväll och morgonpromenad!

Det har varit en intensiv helg, i vanlig ordning, och jag är nog tröttare nu än innan helgen!
 
Klev upp tidigt på lördagen för att åka med Clarinett på dressyrtävling. Den här gången fanns det inga domarkurer att titta på, men en massa annat spännande! Jag tycker inte att hon känns spänd som i rädd utan mer ofokuserad eftersom allt annat är mycket roligare att titta på. Nu ska vi träna lydnad och fokus under vintern, höja våran lägsta nivå och kanske åka på någon hopptävling  så gör vi ett nytt försök nästa år. Det finns ju så mycket kapacitet i henne, men ni minns väl hur hon spexade på treårs? 
 
Hemma igen var det snabba bud att fika och byta om när Clarinett var urlastad och släppt i hagen (och hagen lagad för den hade visst gått sönder när vi var borta). Sen jobbade jag Szum i töm och skrittade ut Odessa i skogen ovanför gården. Och sen snabba bud igen att duscha och byta om för att åka på vinkväll! Köpte med en pizza på vägen dit för någon middag hade jag ju inte hunnit med. Vi var några från Ica som träffades, provade lite olika viner, åt lite snacks och surrade.  Var hemma igen vid midnatt, inte så sent men det räckte eftersom jag varit uppe tidigt.
 
Hade tänkt mig en liten sovmorgon på söndagen men Nisses telefon ringde klockan 7.00 och han hade 6 lösa hästar! Så det blev en liten morgonpromenad i stället. När vi var tillbaka så gick jag och la mig en timme till innan jag drog igång med mina hästar. 
 
Började med att jobba Lilla Grå i töm, hon har nu ingen sko men det börjar finnas hopp om att få på sko på den trasiga hoven nu så vi börjar jobba lite på banan där det är mjukt. Hon har blivit både tjock, lite sur och tappat muskler så nu behöver hon komma igång. Red sedan Odessa på banan och skrittade ut Szum en sväng i skogen ovanför gården. Gick sedan runt en av vinterhagarna och kollade stängslet, bytte lite tråd och trasiga handtag. 
 
Sen middag och efter det i väg på några lektioner. Hann även skriva fakturorna klart, men tar med mig kuverten och skriver adresserna på lunchen på jobbet. Gäller att utnyttja tiden!
 
Clarinett kollar in tävlingsplatsen innan start!
 
Det här blåa vinet fick jag av ägaren till kallbloden som var här i sommar, det var jättegott men ser skumt ut!
 
Jag och Odessa passade på att ta en selfie när vi monterade upp telefonen för filmning innan ridpasset. 
 
Odessa måttligt intresserad av selfies!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0