Stressonsdag!

Vilken stressig dag det blev igår, inte konstigt att man får ont i magen av detta! Ni minns i måndags när jag inte fick hem höbalarna eftersom inte säljaren hade kört fram balarna? Då fick jag besked att transportfirman skulle höra av sig när de hade möjlighet att köra igen. Och igår, strax före 13 när jag stod på ridbanan med Zebbe, så ringde chaffören och sa att han var på väg och var hos mig om mindre än en timme.... Där stod jag utan någon som kunde lasta av eftersom Nisses traktor inte hade motorvärmaren på, och själv var jag ju strax på väg till ridskolan! Ja ni förstår, man kan få ont i magen av mindre!
 
Dagen började lugnt i alla fall! Jag red ut Lilla Grå i skogen hemma. Ni vet min lilla grå prinsessa som brukar vara lugn och lite slow, hon har ju börjat bli lite mer vaken men jag var ändå rätt chockad när hon var laddad och som en bomb! På väg nerför backen så hoppade hon på stället! Men hon lyssnade ändå rätt bra på mig och det är positivt för jag har varit orolig att hon skulle kunna bli avstängd i dessa lägen!
 
Sen tömkörde jag Chokladen och jobbade med att få henne att trava genom kroppen, och det börjar komma och hon kommer bli så fin! Och så longerade jag Zebbe, han har så otroligt mycket trav i sig! Det är som han hsr fjädrar på hovarna! När vi hade longerat kom Linda och hjälpte mig att hänga på honom. Det är första "riktiga " hängningen med hjälp men han gjorde det så lätt och självklart, gick med långa och avspända steg utan att vara störd över att jag klängde på honom, perfekt!
 
Och det var ju där någonstans som chaffören ringde. Jsg väntade in honom, han fick tippa av balarna i diket, och jag pratade med ridskolan att jag kom lite senare. Snabb lunch, spagetti och köttfärssås av nymald köttfärs eftersom Nisse höll på packa kött. Sen i väg till ridis, min bil hade frusit ihop så jag fick stanna på vägen och fylla på glykol... Som tur var gick lektionerna bra trots allt kaos innan! När jag kom hem så hjälpte Nisse mig att dra bort de balar som hamnat för nära vägen och sen fick hästarna komma in. Tur att jag inte har bortskämda "stadshästar" för klockan var nog halv elva då... Sen höll jag Nisse sällskap när han packade det sista köttet innan det äntligen blev sovtid! Lång och kaosartad dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0