Riktig vinter!

Nu är det vinter på riktigt med snö och i kväll även vintertemperatur, -16 när det var som kallast. Nu hoppas jag bara att vädret också förstår att det är vinter och att regnet som det hotats med i veckan kommer som snö!
 
Efter jobbet så fick vi lite fikabesök så det blev lite kaffe och surr innan stallet. Sen longerade jag Zebbe. Han börjar förstå kommandona, men har ibland lite selektiv hörsel, så nu är det dags att lägga in galopp också som nästa steg, i dag tog vi ner stigbygeln. Det är svårt att inte jämföra Lemonaden och Zebbe eftersom de är lika gamla, och gick på fölbete tillsammans, men dom är ganska olika! Lemonaden är ju inte brydd över något i omgivningen men blir lätt spänd av utrustningen som sadeln, stigbyglarna och så. Zebbe bryr sig inte om utrustningen och trots att han var lite laddad och spänd i dag (kanske inte så konstigt i kylan) så brydde han sig inte alls om att stigbygeln hängde och slängde när han travade, däremot så tittar han storögt på sockerbitar, bommar, skuggor och annat misstänkt! Dom behöver helt enket träna på olika saker, men intressant tycker jag!
 
När både mina och Nisses hästar var nattade så blev det varm choklad med grädde till kvällsfika! Perfekt en kall novembermåndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0