Clownnäsa!

Fars dag i dag, och flera av dagens elever skulle fira sina pappor i dag så det blev tidig start på lektionerna. Redan 9.00 stod jag på första ridbanan, så hade jag släppt ut hästar, mockat och fodrat, och kört de dryga fyra milen till första anhalten. Det blev ganska lugna lektioner i dag för även om det kommit lite snö så var det fortfarande bitvis lite halt, men travade lite bommar kunde vi i alla fall göra.
 
Eftersom lektionerna drog igång tidigt så var jag hemma redan mitt på dagen, då blev det lite tacorester innan Nisse hjälpte mig att köra ut balar och få igång vattnet till stonas lösdrift. Sen var det dags att rida och planen var att skritta fram Clarinett i skogen och sedan jogga lite på banan. Clarinett var ju laddad redan i tisdags och har ju sedan bara skrittat, det i kombination med nysnö och blåst gjorde skrittturen väldigt spännande! Redan på väg uppför backen blev hon rädd för en fågel och kastade sig, jag lyckades knäcka till handleden mot halsen och såklart samma handled som jag haft ont i sista veckan. Det högg till i handleden och handen blev helt förlamad, så jag fortsatte på långa tyglar. Precis när vi kommit där man börjar gå tillbaka igen så kommer man ut i en glänta och då hoppade hon rakt upp i luften och gjorde någon form av krusidull! Nöjd över att jag satt kvar men kortade upp tyglarna, men några minuter senare var det dags igen! Hon tog lite trav över en stock och sen upp i luften med nya krumelurer! Den här gången gick det inte lika bra och jag fick känna på snön... Hon brukar ju verkligen inte hålla på så här men när hon gör det så är hon svår att sitta kvar på, hon vrider och skruvar sig i skutten. Hur som helst så gick det ganska bra, lite stel och blåslagen och näsan är typ dubbelt så stor som vanligt (alltså hur kan man landa på näsan??) men en clownnäsa kan man ju leva med några dagar. Så jag red ner igen och vi travade lite på banan, vilket gick lugnt till och underlaget var bättre än väntat. 
 
Jag hade ju Lobelia kvar att rida men kände mig inte riktigt i form för det, men jag har varit sugen att tömköra henne så jag passade på att göra det i dag. Jag ville se om hon ser ut som hon känns att rida, och det gjorde hon! Dessutom är det en riktigt fin häst som även rör sig bra! 
 
Sen bkev det lugnt resten av kvällen vilket nog behövdes. Jag kunde inte hitta felet i bokföringen, gått igenom alla verifikationer och rader flera gånger så nu gav jag upp det. I stället för middag så blev det varma mackor till kvällsfika. Nu ska jag duscha och sova, för i morgon ska jag och min clownnäsa jobba på Ica igen!
 
Härligt med snö! Var nog precis det Clarinett också tyckte... Bilden är tagen innan det började gå vilt till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0