Föllängtan!

I dag har det blivit föl! Men tyvärr inte hos mig utan hos Nisse! Han fick inte mindre än två föl på morgonen! Ett sto hade gått över nästan fyra veckor och det andra hade nästan två veckor kvar, så sjukt svårt stt planera detta alltså! Räkan borde få i natt för nu droppar mjölken men än står hon helt lugnt och äter...
 
Det har varit sommarvärme i dag med men blåst som på eftermiddagen nästan närmade sig stormbyar. Är så less på blåsten! Jag red i alla fall Szum, på ungefär samma sätt som igår och han var jättefin, han brular ofta gå bra andra dagen man jobbar med samma sak. Vi avslutade med att skritta i skogen. 
 
Jobbade Lilla Grå i töm ute i en av sommarhagarna, hon var betydligt lugnare där ute och i blåsten än vad jag hade räknat med. Sen tömkörde jag även Odessa på banan, började med innertömmen direkt i bettet men hade så bara ett par minuter sen satte jag vanlig tömsättning, det gick jättebra i dag med. Varvbytena gör jag fortfarande på halt men annars börjar det bli som vanlig tömkörning!
 
Sen åkte jag till Nisse och tittade på fölen, två hingstar var det, en ardenner och en bruksnordis. Vi gjorde mat och jag hade koll på Räkan i telefonen (har en kamera över hagen och en app i telefonen), men fick åka hem en snabbis efter maten för att justera kameran som hade blåst så jag inte såg hela hagen. Tillbaka sen och gjorde äppelkaka och duschade. Nu är jag hemma igen, hästarna nattade och jag glor på Räkan igen!
 
Szum i dag! Ni ser vad svettig han blev! Och vad ofriserad han är...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0