Bekymmer och ljusglimtar!

Igår var en sådan där dag när det bara kändes som många hästar =många bekymmer! Tänk att det finns så mycket man kan oroa sig för och det är ju liksom alltid något stök med djuren! Hur som så avslutades dagen rätt bra om än sent!
 
Jag började dagen med att dra fram vattenslangen så jag ska slippa bära vatten till hagarna, som alltid var det lite pyssel men det sparar jag ju in sen. Men på kvällen fick jag nog bära ändå för då var slangen frusen...
 
Red Lilla Grå först, hon var lite konstig.... Först sur att göra i ordning, gnäggade när jag satt upp (!!!), växlande sedan med att vara istadig och jättefin! Något märkligt är det med henne, satte på täcke igen och tömkör någon dag, massage och genomgång är redan inbokat nästa vecka! 
 
Sedan kom Linda och vi började med Odessa. För första gången spände hon till lite, jag hängde och skulle glida ner när jag fastnade i stigbygeln. Ingen stor grej, är bra att lite sånt händer så hästarna blir vana, men Odessa blev lite spänd. Så vi backade tillbaka några steg, hä gde på henne igen flera gånger och kunde avsluta med att gå några steg uppsuttet. Efter det så skulle vi rida Tant och Chokladen, men Chokladen var så spänd i ryggen när jag satt upp så vi skrittade bara några varv på banan, hon gör ingenting men jag har en känsla av att hon inte alls är tillfreds. Måste klura ut vad det är! Linda red en sväng med Tant och jag släppte ut Chokladen med täcke för första gången! Hon har bara provat yäcke någon enstaka gång, men om hon nu är spänd i ryggen kan hon ju behöva täcke när det är skitväder, det var tydligen väldigt spännande med täcke så hon och Odessa for runt som tokiga i hagen!
 
Efter lite middagspaus så gjorde jag i ordning Clarinett och åkte på Pay and Ride. Kallt, men ingen snö och trevligt arrangemang. På vägen dit sprang en lös häst över vägen, jag körde lugnt och såg att hästen var lös innan så det gick bra, jag knackade på i huset sen. På själva tävlingsplatsen så lyckades Clarinett först trampa på min fot så jag fick ett broddhål i skon, och i min tå. Sen var hon såklart lite spänd men det gick ändå hyfsat även om hon rev ner staketet precis när vi fick startsignal! I själva programmet hade vi lite avbrott i galoppen, som kostar mycket poäng, men även många 7:or. Procenten inte jättebra men många erfarenheter rikare och nu är det bara att träna styrkan i galoppen! Kom hem sent och var trött, nu ny dag och lika trött...
 
Gårdagens fölbild!
 
Det här med täcke var ju väldigt spännande och roligt tydligen!
 
 
Och så Clarinett i Hammerdal:
 

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Hmm.. Jag undrar allt hur länge det där täcket får vara ifred från basjkiren ;)

Ser att Odessa fällt mer av vinterpälsen, vilken tur du har som får se vilken version som döljer sig under i år!

Svar: Vi får väl se, jag törs inte säga att det är lugnt men igår lät hon bli det i alla fall. Chokladen kommer ju bara att ha det när detr skitväder och det är ett slitstarkt täcke, visserligen inköpt begagnat och till Lilla Grå, men det passar bättre på Chokladen. Jag ska fota Odessa sen när hon fällt klart!
Pernilla Engström

2017-05-11 @ 17:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0