Busväder!

Såklart när jag skulle ha en dag hemma och bara rida så är det busväder! På förmiddagen rätt okej, solen visade sig långa stunder men snålblåst, sen blev det ännu mer blåst och snö på det! Lite aprilväder!
 
Men hästarna har fått jobba i alla fall, men kanske lite annorlunda än planen. Jag började med att jobba Lilla Grå och Szum i töm, Lilla grå var tokladdad när vi började och hade en extra gångart nämligen bocksprång! Sen red jag ut med Tant, grusvägarna är så fina att rida på nu så vi passade på att galoppera fort! I vanlig ordning så blev det skitväder precis när jag gjort i ordning Pavel, snö på tvären! Men vi körde på och vädret blev bättre, tömkörde ute i en av sommarhagarna och han fick jobba mycket i trav!
 
Sen lunchpaus, som blev flera timmar lång eftersom det blev riktigt skitväder med stormbyar, snö och hagel! Jag hjälpte Nisse dra igång en bil, gjorde mat och dammsög i väntan på bättre väder! På kvällen hade det lugnat sig lite och jag kunde fortsätta med de sista hästarna. Clarinett fick gå ett lugnt dressyrpass, hon kändes väldigt positiv och arbetsvillig. Avslutade med Chokladen, longerade först och sedan satt jag upp och skrittade några varv runt pallen. Gjorde många halter och igångsättningar, och efterhand så kändes det riktigt bra! Är ju bara tredje gången jag rider utan lina, mer än fem veckor sedan jag åkte på henne sist och första gången helt utan assistans eller hjälp så man får vara nöjd!
 
Nu försöker jag att ladda om inför morgondagen på Ica, är inte riktigt frisk och blir helt slut när jag gör något ansträngande. Igen, eller fortfarande, är rätt less på att inte orka eftersom jag var klen hela hösten också!
 
Chokladen på banan efter dagens ridning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0