Mössa på!

Ja inte blev det något torrare igår, tror arr jag bytte om tre gånger och ändå var jag blöt mest hela dagen! På kvällen satsade jag på både långkalsonger och mössa, i juli!! Överlag blev väl inte dagen så bra, kanske ska börja med vandrande pinnar i stället?
 
När jag åkte ner till hästarna såg jag misstänkta hovspår på vägen, och nere hos unghästarna var hagen riven och tråden dragen långt ut mot vägen. Jag tänkte då att det var dom som kommit ut och jag åkte upp till gården. Tog ändå en stund innan jag såg någon häst, och betydligt mer spår på vägen än på gården, men sen såg jag att en grå liten häst travade runt på banan! Alla hästar var alltså hemma igen, betena ligger 1.5 respektive 3 km bort....
 
Några hästar var redan i en hage, två på banan och två utanför så det gick ganska snabbt att få in dom inom staket, de ville ju helst vara i samma hage så då fick dom det även om inte alla gått ihop tidigare. Just det var inget problem, i stället fanns ett annat problem. En häst saknades! Nämligen Dajmen!
 
Känns inte alls bra med en häst borta, jag letade både till fots och bil runt gården och på granngårdarna. Bestämde mig för att åka tillbaka till hagen för att leta runt den i fall hon kommit vill och återvänt. Och där i hagen stod hon alldeles ensam men också helt obrydd och betade, skulle tro att hon varit i hagen hela tiden men stått skymd när jag var ner. Hur som helst så lättade mattehjärtat mycket!
 
Så var det bara att laga hagarna, åka upp på byn och tanka bilen, och tömma båda transporterna som bar full med hö. Sen körde vi ner alla hästar igen, jag och Nisse hade varsin transport så det gick smidigt! Dessutom är alla hästarna otroligt lättlastade och går rakt in! När vi fått tillbaka alla hästar på rätt plats så åkte jag till grannbyn och hämtade en häst som ska gå här på bete några veckor. Det är en valack, Manne, så han och Szum får gå ihop nu!
 
Sen fick jag äntligen lite paus, med mat och en stund under en filt innan det var dags att klä på sig igen, denna gång med långkalsonger och mössa! Så i väg på ett par lektioner innan det var kväll på riktigt! Vilken dag alltså, dessutom är jag förkyld!!
 
Jag lyckades få på något filter på mina bilder igår, vet inte hur för det var inte meningen...
Kaoset hemma, Szum och Grå på banan och Chokladen och Lemonaden utanför, och ett trasigt staket...
Pch Dajmen alldeles ensam och övergiven, men helt ostressad över det!
 
Och så Szum och hans nya kompis som inte syns bakom honom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0