Jackväder!

Om någon undrar varför man i bland är less trots att man har jättefina hästar som man får ägna en massa tid åt så är det bara att läsa det här inlägget i sin helhet!
 
Dagen började med blåst, massor av blåst -igen! Jacka på hela dagen, börjar bli rätt less på blåsten.... Jag jobbade Odessa i töm och provade ett annat bett. Hon har gått på ett vanligt tvådelat med fasta ringar och i dag hade jag ett tredelat med parerstänger, mest för att se om det var någon skillnad, och det var ingen större skillnad. Men jag fick lite ideer tills nästa gång jag ska  jobba henne i töm. Sen red jag Szum, joggade bara lite eftersom han inte var på något vidare humör. Han har nog spänt sig i skitvädret för han var nära att få sadeltvång både när jag började longera och precis när jag suttit upp, blev inget men märktes av så inte konstigt att han var lite tjafsig. Red sedan ut Clarinett, provade även ett annat bett på henne. Har aldrig haft något annat än vanligt tvådelat på henne, vilket oftast fungerar jättebra på henne men ute kan hon bli stark så i dag testade jag ett tredelat (jag gillar tredelade och nästan alla mina hästar har det.. ), men det var ingen skillnad. Som en parantes så måste jag skriva ett inlägg om bett och arbetet med att få hästen att acceptera bettet. I alla fall så fick Clarinett trava och galoppera lite på smala och slingriga stigar med rötter, det var tydligen jobbigt för hon blev väldigt på. Men sedan jobbade jag galoppen på grusvägen och då var hon superfin! 
 
Sen började jag stängsla ut åt unghästarna men tråden tog slut så jag gav upp och lämnade resten till i morgon. I stället gjorde jag mat och laddade om inför kvällen då jag var i väg på några lektioner. 
 
Vädret bättrade på sig, mindre blåst och lite sol, fast fortfarande jackväder. Humöret var också bättre efter kvällens lektioner! Kom hem strax efter 21 och skulle bara kolla hästarna inför natten. Kommer ner till betet och det är en häst i hagen och fyra utanför!!
 
Lagar hagen lite provisoriskt, fångar två hästar och släpper in dom. När den andra hästen får in smiter den som hade varit kvar i hagen tidigare ut!! De tre som är ute galopperar i full fart mot ett hygge några hundra meter bort, tar bara någon minut så har de två som var i hagen sprängt tråden och galopperat i kapp de andra på hygget. Fram med havre och hämta dom på hygget, fär med mig alla tillbaka men bara två in i hagen, mutar dom med havre men de hittar direkt hålet som de andra gjort i tråden och hoppar ut. Lagar hålet igen och hämtar alla på hygget igen, tar grimma på tre och lyckas få in alla i hagen. Två tappskor och en genomsvettig matte, inte längre jackväder!! 
 
Troligen har det blivit något och en häst har ramlat ut och sen har de andra följt efter. Att döma av spåren så hade det precis hänt, sen fick dom ju något kokoryck och skulle promt ut på det där hygget. Typiskt nog var det Lilla Grå som tappade sko!! Känns som jag aldrig kommer igång med henne! Annars är jag glad att det inte hände något och jag hoppas de håller sig på plats nu, de har en jättehage och mycket mat så ingen anledning att gå ut alls! Men ni förstår väl att man kan bli less i bland?
 
Men de är gulliga däremellan!
Syskonkärlek! Lemonaden och Chokladen!
 
 
 
Puss på er!
 
 

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Jag gillar också tredelade bett, och oftast har jag haft de på de hästar jag rider om inte bettlöst varit ett alternativ. Unghästarna brukar få börja med tvådelat gummibett innan jag gått över till tredelat. Odessa gillade INTE tredelat, så efter att provat några olika varianter, bl.a. ett guldfärgat de flesta gillar nöjde jag mig med att hon vill ha tvådelat. Men hon blir ju äldre och får andra saker att tänka på, bra att du provar olika!

För står att du blir less med hästar på vift, precis som det är dags för kvällsrusningen, hygget såg väl roligare ut just då. Din stackare, så skönt att du fick tillbaka dem allihopa.

Söta systrar, Lemonaden ser väldigt trevlig ut på bilderna =)

2017-07-05 @ 07:05:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0