Hagfobi!

Häst säljes akut då den tycks ha fobi för att vara innanför stängsel. Även tips på terapeut tages tacksamt emot, både för hästen och mig...
 
Lemonaden tycks verkligen lida av någon fobi för att vara i hagen, vad gör man åt sånt??? Igår fick jag ett sms på eftermiddagen när jag var på jobbet att det var tre hästar lösa nere vid det stora betet. Nisse åkte ner och det var unghästarna som ju gick på ett annar ställe som hade gått dit. Mina hästar vill ju helst vara tillsammans, de gjorde ju lika i fjol. Nisse släppte i alla fall in dom till stona. Men sen dröjde det bara någon timme till så kom nästa sms, en häst ute- Lemonaden såklart!
 
Efter jobbet så gick jag runt hela hagen, kollade strömmen och sänkte undertråden. Så nöjd över att det var strlm överallt, tog in Clarinett för att rida och när jag gör det så springer Lemonaden också ut genom tråden. Hon är ju helt okänslig för strömmen!! 
 
Red i alla fall en sväng på Clarinett. Sen när jag var klar höll Nisse fortfarande på att stängsla så jag hjälpte honom, eller höll i alla fall sällskap. Den svenska sommaren var så kall att jag frös så jag skakade! En kopp varm choklad sen och sängen, då var klockan 1.00 redan! Tur att jag snart har semester, två dagar kvar!
 
Från min och Clarinetts kvällstur!

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Sånt där drar för mycket energi ur dig..

Bra budgetvariant när man inte kan dra polartråd överallt är att ha fem trådar med jord på varannan (två jord, ström på tre). Hon går igenom en gång kanske två, och det blir klurigare att få in dem igen de gångerna, men det brukar resultera i att de får evig respekt för stängsel.

Svar: Ja det får bli en mindre hage och sen sådan variant om det inte löser sig nu. Men peppar, peppar har hon hållt sig på plats i dag!
Pernilla Engström

2017-07-15 @ 15:49:37
Postat av: Monica

Jag tipsar också om jordtråd. Mycket effektivt på Ängla som gick ut HELA tiden i Fugelsta trots bra ström på tråden. Hon provade nog bara en gång när jordtråden kom på plats och gick aldrig ut något mera =) =).

Svar: Jag har jordtråd på någon av hagarna hemma, men det känns lite övermäktigt på den här jättehagen. Men peppar, peppar har det fungerat två dygn nu!
Pernilla Engström

2017-07-16 @ 16:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0