Vinterdag!

Fin vinterdag, sol och minusgrader!
 
Jag smög igång dagen med att jobba Szum i töm. Jobbade mycket med att få honom att korta upp sig, komma upp i formen och sätta i hop sig. Fortsatte sedan med att rida Samar, i dag provade jag lite enkelt sidvärtsjobb i skritt och volter och bågar. Traven jobbade jag på raka spår för där räcker inte bjudningen riktigt till ännu för något mer avancerat arbete, men det går åt rätt håll!
 
Tömkörde Pavel runt på gården lite, en sväng ner på vägen och lite miljöträning med soptunnan... Sen red jag ut med Tant och Chokladen som handhäst. Vi skrittade en liten runda, det gick jättebra, men Chokladen blev väldigt trött och då utåtagerande och lätt hysterisk att sadla av... Själva turen däremot gick bra, Chokladen vill helst vara först så Tant fick säga till henne flera gånger, men det är bra att hon är på hugget!
 
Sen lade jag lite tid på bokföringen, ska göra ett ordentligt ryck nu och försöka bli klar med 2016 denna vecka. Får se hur det går! Efter det paus och makaronpudding till middag.
 
Kvällspasset började med Lilla grå. Hon började lite tveksamt men det släppte och hon bjöd på bästa ridkänslan någonsin på henne! Och inte bara för en kort stund, utan flera varv åt båda håll, så jag tror att det börjar släppa nu! Red sedan Clarinett, vi fortsatte träna på galopp över bom och hinder på stor volt. Clarinett var inte alls med på noterna i dag och jag fick jobba på, men när hon går bra då känns det verkligen som att jag skulle kunna styra på vilket hinder som helst! I dag fungerade det inte alls i vänster varv, när hon hade rivit hindret tre gånger i rad så kände jag mig tvungen att ändra något. Så jag gjorde om det från kryss till lågt räcke, kryss är inte alltid så lätt för unghästarna då det kan vara svårt att taxera och om de inte hoppar på mitten blir det högt, och bytte varv. I höger varv det det klockrent och det kändes superbra. Men tillbaka i vänster varv så snubblade hon igenom hindret ordentligt... Då flyttade jag hindret lite så det skulle bli längre väg, och sedan fungerade det, först ett jättesprång men sen jättefina språng och bra känsla. Vet inte om det blev för svår väg i vänster eller om hon behövde den där snubblingen genom hindret för att skärpa till sig! Vi får fortsätta träna på det!
 
Sol och utsikt från Samar!
 
Lilla grå var dyr i kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0