Vårvinter???

I dag har det känts som vårvinter ute, i januari! Vintern är upp och ner!
 
På förmiddagen var jag i väg för några lektioner, och sedan efter lite lunchfika var det äntligen dags att rida! Jag var ridsugen av clinicen redan igår men eftersom jag inte var hemma förrän vid 22 tiden så kändes det inte aktuellt. Nu blev det ju inte så mycket ridning i dag heller...
 
Först ut var Clarinett, när jag hade sadlat och stod i garaget och satte på mig hjälmen så hörde jag hur det rasade snö från taket! Så klart hoppade Clarinett till, inte mycket men tillräckligt för att grimskaftet skulle gå av och sen travade hon runt på gården så fint. Hon fick bra fart på alla andra hästarna och när jag sedan skrittade upp till banan så var det med inslag av skutt, hopp och sidledes trav eftersom det var fullt raci i hagarna! I början var hon lite okoncentrerad men det släppte och hon var väldigt fin! Jag hade mycket tryck i henne, jobbade med många övergångar och tempoväxlingar efter Patrik Kittels råd och nu har verkligen galoppen fallit på plats igen. 
 
Tanken var att rida Lilla grå också men hon var väldigt spänd i ryggen så det fick bli jobb i töm i stället. Hon fick bland annat trava över upphöjda bommar, formen var bra och hon släppte lite i ryggen, blir någon dags jobb i töm nu innan jag rider igen. 
 
Sen var det Samars tur, jag longerade lite först och han var betydligt lugnare i dag än sist. Sen satt jag upp och red, men det gick sådär... Varken gas, styrning eller broms fungerade jättebra och till slut stod vi i ett hörn! Men jag satt av och "red" lite från marken, gick vid sidan och styrde honom och satt sedan upp igen. Då gick det bättre och vi kunde skritta några varv runt pallen åt båda håll och göra halter. Vi får trimma vidare på det, handlar ju om att hitta varann då han är riden lite annorlunda mot mig och dessutom inte riden pålänge, men jag börjar nog med det i töm. Avslutade sedan med att tömköra Chokladen, började lite tveksamt och styrningen fungerade inte alls! Men så helt plötsligt föll poletten på plats och hon förstod vad jag ville! Då kunde jag styra, byta varv och även styra över en bom! Är så roligt med unghästar för man ser verkligen när poletten trillar ner!
 
Så hann jag se lite av världscupshoppningen och sen middag. På kvällen följde Nisse med mig och hjälpte mig att passa in selen på Pavel. Jag tömkörde lite utanför boxarna och på gården för att se om han reagerade något på svanskappan, som inte gick att spänna sist, men det gjorde han inte. Däremot var det lite spännande i mörkret, med min bil parekerad på nytt ställe och med Nisse där så han var lite småuppspelt.
 
Nu är jag trött, så duschen och sängen väntar, Ica i morgon igen!
 
Clarinett i dag!
 
Samar efter ridningen!
 
Och Chokladen, numera styrbar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0