Icahelg!

Då var det dags för jobbhelg igen!
 
Igår skrittade jag ut en sväng med Clarinett innan jobbet. Vi tittade på älgspår, eller rättare sagt så tittade jag på älgspår, och trampade upp slingan som jag brukar rida med unghästarna. 
 
Efter jobbet så tog jag först och jobbade lite med Lemonaden. Borstade, lyfte ben, la på schabrak och provade sadel, allt utan problem. Lemonaden gillar att bli borstad, till skillnad från sin storasyster och mor, och tycker mest att det är mysigt , speciellt i ansiktet. Sen jobbade vi med start, stopp och backning utanför boxarna, gick mycket bättre nu när jag bara hade grimma, troligen blev kapsonen lite för skarp. 
 
Sen gjorde jag ett enkelt uppsittningsjobb med Pavel, satt upp och av, samt stod i stigbygeln runt pallen men bara lätt jobb för honom.  Vi har en ny plan för honom nu, som känns roligt och spännande, mer om det kommer!
 
Dajmen är så misstänksam, det var ju även Chokladen som liten, och vill mest hoppa in i ett hörn när jag kommer in i boxen, hon tycker att jag kan hålla mig till att klia rumpan och låta resten av henne vara. När hon är fångad och sitter fast är hon helt lugn. Men det blir ett problem när jag ska leda in och ut henne, och här där hon inte har några andra föl att stötta upp sig mot. Så nu har jag bestämt mig för att försöka ändra på detta, vet inte alls om det är rätt metod men nu får hon äta sitt kraftfoder ur hink, som jag håller i! Dessutom passar jag på att klappa och klia henne samtidigt! Man brukar ju vara lite orolig att fölen ska bli för på men med henne är det nog ingen risk!
 
Nu ny dag på Ica!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0