Dikesdykning!

Hemmadag i dag, så skönt!
 
Först kom veterinären och vaccinerade Pavel. Sen fixade jag vattnet i vattenkoppen hos stona i nya lösdriften. Jag försökte med det för någon vecka sedan men utan att lyckas, i dag fick jag till det. Förutom att det blir betydligt mindre bärande och stök så kommer jag att spara minst en kvart om dagen! Det är nästan två ridpass i veckan!
 
Sen började jag med hästarna! Först tömkörde jag Samar, började med att jobba med samma som igår, vra skritt, halter och vändningar, och det gick  väldigt bra. Så då fortsatte jag med att jobba honom i trav på volt, här fick jag jobba med att få bra trav på honom där han verkligen tryckte på med bakbenen. Sen red jag Szum, han hade jag inte ens skrittat ett varv med innan han kastade sig i väg för något... Men efter det jobbade vi med massor av övergångar inspirerad av helgens clinic. Han tar tempoväxlingarna bra men att sätta igång i ny gångart är svårare, bara att fortsätta trimma på det.
 
Så kom Linda och vi red ut med Tant och Clarinett. Jag och Clarinett gjorde en en liten dikesdykning, det är ju inte första gången jag lyckas med sånt men i dag var jag lite imponerad över att jag satt kvar! Vi galopperade på en plogad skogsväg, hon fick syn på något och kastade sig åt sidan, ur det ett bocksprång ner i diket och då håller hon ju givetvis på stt gå omkull men kommer upp på benen direkt och vi var då mer eller mindre i en björk! Men vi hittade balansen snabbt och kom upp ur diket och kunde fortsätta galoppera! Hon var väldigt pigg resten av turen! Sen tog vi även Chokladen, jag longerade lite först och sedan satt upp och skrittade lite, Linda hade oss i lina men vi försökte att jag kunde styra och stanna lite uppifrån. Avslutade sedan med att gå ner till vägen i och tillbaka. Sista häst var Lilla grå som fick gå i töm, ryggen kändes mycket bättre i dag så i morgon rider jag nog.
 
Sen fanns det tjockpannkaka som väntade, och på kvällen sen så somnade jag i soffan som vanligt. Dock är jag ganska pigg nu när jag ska sova på riktigt, typiskt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0