Avvänjning!

Jag har gruvat mig lite för att dela på Räkan och Dajmen, men det är ju dags och i dag har jag tagit tag i det. Dajmen är ju över åtta månader och behöver verkligen lite hantering, och Räkan behöver gå upp lite mer i vikt inför nästa fölning. Med de tidigare fölungarna har det ju gått smidigt då de har bott hos Nisse och jag bara har tagit hem Räkan, väldigt lugnt och smidigt, och ungarna har haft sina kompisar kvar och använt deras mammor som extramamma. Men i år står de hemma och det blir nya rutiner. 
 
Så i morse tog jag in Räkan, Dajmen och Lemonaden så de fick stå i boxarna och äta medan jag åkte till tandläkaren, vilket fortfarande inte är roligt. När jag kom hem igen så släppte jag ut Räkan i den nya lösdriften där hon ska få bo under vintern. Dajmen och Lemonaden får stå inne ett tag och sedan får de under några veckor bo inne nattetid så jag får lite hantering på dom. 
 
Då det var minst sagt livligt och skrikigt i dag, såklart gnäggade både Dajmen och Lemonaden (som tycker att det är minst lika jobbigt som Dajen tycker), och Räkan svarade, så bestämde jag mig för att jobba hästarna i töm i dag. Jag tog fram lite bommar, så de fick trava över upphöjda bommar på volt. Szum, Clarinett och Lilla grå fick jobba. De tyckte nog att det var lite jobbigt med bommarna för de blev trötta.
 
Själv blir jag helt knäckt efter tandläkarbesöken, jag har i kväll varit trött och yr, men det är nog mycket spänningar runt detta. Men Nisse pumpade i kväll upp pilatesbollen som jag köpte förra julen (!!!), så den kunde jag inte låta bli att sitta lite på. Blir nog bra träning!
 
I morgon hoppas jag på att hinna rida en massa, och få igång vattnet i vattenkoppen i den nya lösdriften. Försökte med det i dag men utan att lyckas, men nya tag i morgon!
 
Räkan och Chokladen hittade varann!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0