Operation!

I morse var vi uppe tidigt för att åka till kliniken med Dajmen som skulle opereras! Hon föddes ju väldigt x-bent och eftersom höger framben inte rätade upp sig själv så opererades det vid midsommar, då satte man in en klammer som gör att knäet bara växer på en sida. Helt hundra rakt är inte benet än men klammern har gjort sin uppgift och det var dags att plocka ut den.
 
Så efter att ha gjort ett snabbt ryck med de andra hästarna så lastade vi henne och åkte ner så vi var där till klockan 8.00, som tur var så var Nisse med för jag var verkligen jättenervös! På plats kollade dom hur hon rörde sig, hjärtat, vägde henne och gav lugnande. Lite pinsamt var det att det även upptäcktes att hon hade löss! Jag borstar ju inte henne så ofta och det är inte helt lätt att upptäcka utan bra lyse, hon har inte kliat sig något, men så pinsamt! Men tydligen är det ganska vanligt att de får det i samband med avvänjning speciellt om de hat mycket päls, och hon har massor av päls. Jag har fått ut Switch att behandla med, kollade Lemonaden (som hon går med) i kväll och kunde inte hitta några på henne men behandlar nog båda. Dajmen får nog kallas Lusen framöver!
 
Vi fick lämna henne där och sen hämta henne vid lunch. Det var fortfarande tidigt så vi började med att äta frukost på Ikea, innan vi gick en sväng där och köpte hyllor till hovis. Sen blev det Granngården och en annan foderbutik där jag hittade hästgrejer till halva priset, förbrukningsgrejer som strumpor, handskar, benskydd och boots. Operationen hade gått bra och Dajmen klev på släpet direkt sen!
 
Hemma igen så gick luften lite ur mig, energin var inte på topp efter all spänning och lite (och dålig) sömn, dessutom var det skitväder med en massa blåst och plusgrader, så det blev inte så mycket mer gjort, men jag hade inte räknat med det heller. Jag longerade Pavel inspänd ute i snön och jobbade Szum i töm  där med. Szum var väldigt laddad i början, men fin sen. Gäller att utnyttja snön nu medan den är kvar!
 
Nu har vi ätit och slappat resten av kvällen, det känns som det räcker långt efter den här dagen!
 
Hemma igen, nu väntar en veckas boxvila!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0