Köldknäpp!

Kallt igen, egentligen är det ju normalt med kyla i februari och det har ju faktiskt inte varit så kallt. Men man är ju inte van eftersom det mest varit plusgrader! I alla fall -20 i morse, bättre på dagen då det kanske blev 14-15 grader som bäst, nu i kväll -17 trots att det snöat.
 
Det har inte blivit så mycket gjort, att jag inte skulle palla med att jobba 6 hästar i kylan förstod jag redan i morse och mycket riktigt blev det tre hästar gjorda. Men det får helt enkelt vara en sån dag, det kommer fler dagar!
 
Jag tömkörde i alla fall Pavel. Vi tränade med svängeln, hästarna i hagen vid banan tyckte nog att han behövde lite störningsträning i dag med och busade runt! Charmonix, ett äldre sto, tycker att svängeln låter lite läskigt, det har jag märkt tidigare också, och drog igång alla! I dag har han dragit svängeln, även om den bara var fäst på en sida så var den i marken och han fick dra den! Så det går framåt! Sen jobbade jag Lilla grå lite i töm, hon känns lite irriterad nu. Vet inte om det beror på pälsfällning, överenergi när hon jobbat lite eller kylan, troligen en kombination. I dag var hon sur vid borstning, taggad när vi gick upp till banan men lugn i jobbet, tills jag pressade henne lite i galoppjobbet, då blev hon arg! Ja, ja vi jobbar på lite och ser hur det utvecklas.
 
Red även Clarinett, trimmade lite på banan och jon kändes väldigt fin. Speciellt galoppen börjar det lossna i, hon har lite problem med hörnpasseringarna, särskilt i höger varv, då hon lite tappar balansen och då inte lyckas trampa ner broddarna riktigt utan halkar lätt. Men det är inte speciellt halt utan mer att hon inte lyckas balansera upp sig tillräckligt bra, på volterna gär det bättre och med arbetet i dag gick det också bättre med hörnen. Hörnpasseringar är svårt! Svettiga blev i alla fall båda två! 
 
Svettig, frusen och hungrig så det blev mat, currykyckling och ris, och inomhus resten av dagen. Följde med Nisse på Hammarn och köpte hundmat innan vi tog in mina hästar, sen skulle vi titta på Mandelmanns på tvn men jag somnade såkart! Har halsont och inte helt pigg så det var nog bra med en lugn dag. Nya tag i morgon!
 
Pavel i solen i dag! Fint men kyligt!
 
Clarinetten under dagens pass!
 
Och svettig och frostig häst efteråt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0