Julmarknad!

I dag har vi äntligen varit lite civila och varit på Jamtlis julmarknad, det är tredje året vi är där så man kan väl säga att det börjar bli tradition!
 
Jag var uppe ganska tidigt och när stallet var mockat så red jag Clarinett på banan. Tanken var ett lugnt pass men Clarinett hälsar att det var jobbigt eftersom det både var mycket snö på banan och dessutom tung snö! Sen gjorde jag i ordning Zebbe och Elise hjälpte mig så jag kunde repetera att hänga och sitta upp. I dag gick vi även en liten bit så nu har vi testat det med, just själva upp och avsittningen repeterade vi mpnga gånger i dag och det bryr han sig inte alls om! Avslutade med att gå en liten sväng med honom så han i alla fall har gått en gång där vi snart förhoppningsvis ska rida!
 
Sen hjälpte jag Nisse som körde ut balar till sina hästar. Jag fick även övningsköra traktorn, vilket gick sådär... Körde den bara över gården men lyckades med att inte komma uppför ett litet motlut, glida baklänges, nästan backa ner i ett dike och vara väldigt nära att kra in i lite grejer... Måste nog övningsköra mer!
 
Så åkte vi in till Jamtli. Jag har varit mycket på Jamtli som yngre och älskar det stället, perfekt inramning för en julmarknad, dessutom är det en rätt stor marknad. Vi köpte på oss getost och getmese, tunnbröd, saffransskorpor, glögg, älgörtsdricka och karameller.  Även yllesulor pch yllestrumpor som blir perfekt när det blir kallt!
 
När vi kom hem, efter en liten omväg  (3-4 mul enkel resa) för att bogsera hem några som fått stopp på bilen, så blev det go fika med tunnbrödsmacka med getost, saffrnsskorpor och glögg. Nu sova, i morgon ny och spännande dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0