Sista semesterdagen!

Sista dagen på Icasemestern har tillbringats med hästarna, 4 hästar ridna och 2 arbetade i töm. Som jag önskar att kunde leva på hästverksamheten och ha det så här jämt. Men det känns långt bort just nu. Är massor som jag borde men inte hunnit med på semestern, förstår inte alls hur jag ska hinna med när jag ska jobba också. Men försöker fokusera på det jag faktiskt gjort i stället för det jag inte gjort... Jag har varit på en kurs, haft en kurs, ridit en tävling, en Pay and Ride och en terrängträning. Haft en del lektioner och ridit en massa, sista veckan nu har jag haft 7-8 hästar igång! Och varit till Torpshammar och köpt en pizza! 
 
I dag har det varit mycket ridning! Morgonen och förmiddagen var lite seg, blåsigt och kallt ute och svårt att komma igång. Red Szum först som var väldigt spänd. Han fick lite sadeltvång när jag började, trots att jag hade longerat innan. Vi skrittade upp dit vi brukar rida, han tittade på något och hoppade till och fick sedan lite tvång och bockade. Som tur är får han inte riktigt panik utan går att hejda, men sedan var han spänd hela ridpasset. Red även Lilla Grå på samna ställe med samma fokus som när jag tömkörde sist, att hon ska trava lite snabbare än hon kan balansera sig än för att få henne lite kvickare och mer register. 
 
Clarinett fick gå ut på en lugn mystur och så jobbade jag Besten i töm i dag igen. Han var bättre i dag och jag hittade en grej till att jobba med i ridningen i veckan. Sen middag, makaroner och köttfärssås och jag åt alldeles för fort och blev tvärmätt så jag var rätt seg när Linda skickade och undrade om jag var klar... Men vi red i alla fall ut med Tant och Odessa. Eftersom det var första turen för Odessa på en dryg månad så blev det lämpligt med en skritttur på stigar där man måste lyfta på fötterna och koncentrera sig. Sen jobbade jag även Rauen i töm. Han är fin men det är svårt att reglera halsen på honom, han går gärna i en form och det är svårt att länga ut halsen eller ända nackens position, och ändå är det lättare i töm än i ridningen. Sen blev det bokföring ända tills vi fick kaffegäst och jag blev avbruten. Nu är klockan ställd och det är bara att ramla tillbaka i verkligheten igen!
 
Från Clarinetts och min mystur.
 
Och Odessa i skogen bakom Tant!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0