Semesterjobb!

Alltså det är ganska skönt med semester även om det bara innebär att jag har mer tid till att jobba med hästarna, och inte så mycket ledighet. Men det är skönt att hinna med lite mer av allt som ska göras, och framförallt hinna med att rida!
 
Igår var det fint på förmiddagen, jag började med att ta in Viking och pyssla lite med honom. Han är ju bara 3 år och har ganska fullt upp bara med att vara på ett nytt ställe så det var ganska lagom för honom igår. Sen skulle jag rida Besten men precis när jag var på gång och skulle sadla så ringde Nisse, han behövde hjälp med att flytta dom två sista ettåringarna och hade precis lyckats fånga dom. De var ju inte så intresserade av att flyttas sist vi höll på, när vi flyttade deras kompis, så det gäller ju att passa på när de är infångade. Jag ställde in Besten i en box med en hötuss och han väntade så snällt när jag kom tillbaka en kvart senare. Det gick bra stt flytta ettåringarna även om dessa också var lite rädda för att gå ut ur jsgen och gå över där tråden har varit, bra att de har respekt för staketet!
 
Så red jag Besten, han fick gå ett lite lättare pass på banan där jag mest ville känns hur han var efter två dagars tömjobb, och han kändes jättefin! Mycket kvar att jobba med men på rätt väg. För honom blir det vila i dag! Sen red jag även Rauen, han fick skritta ut i skogen, i besvärlug terräng så han fick lyfta på fötterna. Han behöver, förutom minska på magmåttet, jobba med att bygga rygg och magmuskler och då är detta ett bra jobb!
 
Jag hann även mocka ur några kärror ur boxarna inmam åskan kom! Då fick det bli paus med mat och lite vila innan åskan dragit vidare och jag kunde fortsätta rida. Då var Sxum först ut, red honom lite på banan först och sedan red jag ner honom till betet. Så här i efterhand skulle jag inte ha ridit på banan för han var inte alls med mig utan kickade i fattningarna, sköt rygg och surade lite, tror helt enkelt att det blivit lite tufft den här veckan när han stått hemma och ridits både mer och hårdare. Bara att backa av och komma ihåg till nästa gång! Sen red jag Lilla Grå lite, hon fick jobba traven på volt och med att jag kunde kontrollera inner och yttersida. Avslutade med att rida ut Tant en sväng på grusvägen och hon var väldigt pigg! Delvis har de lagt nytt grus på vägen och där var det efter regnet, till Tants stora glädje, perfekt underlag för galopp! Sen fikade vi varma mackor och tittade på film innan det var midnatt och dags att sova igen!
 
Tant på dagens sista ridtur. Det märks att det börjar bli mörkare på kvällarna nu, speciellt igår när det var mulet efter åskregnet. Även om det inte syns på den här bilden (tagen strax före klockan 22), men det skyller jag på min bra mobilkamera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0