Vårtecken!

Nu är det vår! Jag har ridit utan jacka och plockat fram vattenslangen för att spola av leriga hästben! Jade det inte blåst så förbaskat så hade det bästan varit sommarvärme, inte för att det säger så mycket med sommarvärme i och för sig...
 
Lite segt på förmiddagen, och inte jättemycket gjort, red Szum i alla fall. Underlaget på banan var inte jätteroligt  (fast det tyckte Chokladen!), utan bestod av mjuk is som man trampade sönder med vatten under. Först var Szum seg, men med tanke på underlaget kändes det förståeligt, och jag jobbade en del i skritt med bakdelsvändningar, eller det som ska bli bakdelsvändningar. Sen släppte han och bjöd riktigt bra, avslutade med att skritta av honom på vägen och då var han verkligen rädd för allt!! Sen fick Lilla grå jogga lite i töm innan jag tog fikapaus.
 
Eftermiddagen började jag med att tömköra Chokladen. Hon tyckte det var väldigt roligt med allt vatten på banan, de första fem-tio minuterna gick åt till att hon skulle plaska i vattenpölarna och göra allt annat än fokusera på matte. Såklart blev ingenting bättre av att Clarinett och kompani busade i hagen bredvid... Sen kunde hon springa fint en liten stund också men hon är verkligen bäbis! Och när jag tittar på filmer på Instagram på treåringar som galopperar på tygeln varv efter varv i ridhuset som en vuxen häst så känns Chokladen fortfarande som ett föl... Men det blir nog häst av henne med! I dag fick hon i alla fall orova benskydd, höll på dö när de skulle sättas på och av men brydde sig ingen om att ha dom på, och ett nytt bett som kändes bra. Har haft rakt bett på henne men hon har blivit lite stum på det så nu provade jag ett tredelat med parerstänger, kändes mycket bättre!
 
Sen var det dags att börja med Odessa. I dag borstade vi, hon fäller kopiöst, tränsade och gick sedan upp på banan. På banan fick hon träna på att skriita runt mig och kunna stanna och starta.  Gick fint så nästa gång provar vi på lite longering! Fortsatte sedan med att städa och möblera om inför söndagens teorikurs! Känns bra att jag är ute i god tid för en gångs skull. Jag var precis klar när Nisse skulle åka och leverera kött och lämna igen en bil han lånat så då följde jag med och fick träffa lite folk. Det blev sent innan vi var hemma så i stället för middag så fick det bli varma mackor. Nu nåste jag sova för i morgon är det full fart igen!
 
Szum i dag! Ni ser underlaget... Men snart är det bart!
 
Odessa på banan!

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Söta Odessa❤️
Ja hon fäller verkligen all tät vinterpäls på en gång. Vilken tur du har som blir först med att se vilken färg som döljer sig under i år!

Önskar både dig och Odessa lycka till.

2017-04-05 @ 07:28:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0