Uthoppad!

I dag har det inte varit något mysväder, ordentligt blåstigt och stundtals både snö och regn. Tror snart att det snöat mer i april än det gjorde i december! Så trots att jag var ordentligt ridsugen efter allt kursande så fick det bli annat jobb på hästarna i dag! Men en av hästarna började dagen med egen motion....
 
Jag släppte ut Chokladen och Odessa i morse och de skuttade glatt omkring i hagen, taggade av blåsten. Så gick jag in på toaletten och var inne max 5 minuter, och när jag kom ut igen var det kaos ute med hästar som tokgalopperade i alla hagar, och en Choklad som galopperade utanför hagarna! Stängslet var helt så jag misstänker att hon hoppat ut, nackdelen med att löshoppa unghästarna! Inte första hästen som sedan hoppat ut ur hagen, Clarinett hoppade inte bara ut ur hagen utan även in i hagen igen första vintern vi löshoppade henne! Chokladen fick nog lite hjälp av blåsten och jag funderar på att ta med mig en vindmaskin på treårstestet!
 
När ordningen var återställd och stallet klart så jobbade jag Lilla grå i töm. Fokus var på att få henne att länga ut kroppen och steget. Sen longerade jag även Odessa, i dag med tömkörningsgjorden och hon fick prova på en lös inspänning. Vill gärna longera lite med inspänning innan jag börjar rida för att hästarna ska ha accepterat bettet och kontakten innan. 
 
Sen i väg på Ica i vanlig fredagsordning! På kvällen jobbade jag Szum i töm och fick kämpa med att verkligen få ut honom på yttertömmen och få jämnt stöd i handen. Satte mig sedan och började skriva teoripapper inför nästa veckas kurser, har två kurser under nästa vecka så det gäller att jobba med dom redan nu. Jag har ju så lätt att skjuta det till sista kvällen! Men nu har jag i alla fall lagt ner jobbet för i kväll, ny dag i morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0