Påskdagen!

I dag har vi haft löshoppningsdag här på Brännan! Jag brukar ju åka till ridhuset för att löshoppa men det är svårt att passa ihop tider med andra och när ridhuset är ledigt, dessutom tar det ganska mycket tid och jag får ju bara med mig två hästar då. Så i dag testade jag att löshoppa här hemma, det gick bra förutom att Szum råkade hoppa ut från banan... Kanonväder dessutom, även om det var kallt på förmiddagen!
 
På förmiddagen förberedde jag lite. Fixade staketet på banan genom att sträcka upp stolparna och byta tråd, bygga fram det mesta gjorde jag också. Red också ut en liten sväng på Tant innan jag laddade upp med lite fika, och förberedde en äppelpaj. Jag hann också fakturera innan Linda (med vän) och Pia, som bor söderut men är hemmavid i påsk, kom och hjälpte mig!
 
Vi började med Clarinett. Hon var superladdad men hoppade bra, upp till ca 115 cm, är en perfekt häst att börja med för när hon inte håller på att dumma sig och smita ut så gör hon allt klockrent! Fortsatte med Lilla grå, hon hoppade också bra men något lägre. Lemonaden fick prova löshoppningsringen för första gången. Hon förstod inte alls var det gick ut på, och inte blev det lättare för henne att kompisarna racade i hagen bredvid. Men hon hoppade glatt över de där hindren som var i vägen! Tycker ändå att det var en bra erfarenhet, bara att ledas ut ensam från hagen och till banan var det första gången för. Sedan kröp hon ut precis när jag skulle fånga henne så då fick jag jaga henne lite utanför också....
 
Och så var det Szum, han är stor, har stor galopp och inte alltid sen smidigaste. Första varvet han lösgalopperade fick han upp sådan fart att han inte hann svänga på kortsidan utan hoppade ut över staketet, eller genom staketet! Efter den incidenten fick vi göra en specialare och stoppa honom ganska direkt efter hindret så han inte hann få upp någon fart! Chokladen gjorde precis det hon skulle och hoppade runt 1 meter i fag, utan större bekymmer vilket känns bra. Vi avslutade med Odessa som ju aldrig gjort något liknande. Hon var lite förvirrad först men fattade snabbt och hoppningen var verkligen inga problem.  Hon hoppade med bra bjudning och oxern låg på kanske 65-70 cm, mycket duktig!
 
Över lag flöt det på bra, vi var klara på två timmar och dessutom sol och fint väder. Sen fikade Pia och vi äppelpaj innan det blev sen middag, som vanligt.  Nu ny dag och i dag ska jag och Clarinett på dressyrkurs! Filmer från löshoppningen finns på min Instagram, nillashast heter jag där!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0