Aprilregn!

I natt har det regnat, och även i morse, så nu är allt väldigt blött.... 
 
Efter lite annat fix och trix, som att fortsätta röjningen inne och kastat ännu mer trasiga kläder, så red jag Szum. Isen på banan var mjuk så det gick ganska bra att rida, i alla fall travjobb, dessutom släppte Szum bra. Sen var det läge att byta till lite mindre tjocka kläder så då tog jag lunchpaus, vilket innebar att jag dsmmsög, planerade teorikurser och åt tacorester.
 
Sen red jag Clarinett, planen var att rida ut men det blev ändrade planer... När jag skrittade över gården, och var precis vid huset så att jag hade Odessas hage strax bakom oss, så kom Odessa galopperande i sin hage och Clarinett fick ett litet frispel, galopperande basjkirer är inte att leka med! Efter att ha snurrat runt ett varv gå studsade hon i väg och jag fick stopp någonstans vid  Tant och Szums hage, eftersom Clarinett ändå inte visste vad vi skulle göra eller vart vi var på väg så ändrade jag planen. Hon steppade upp på banan och jag jobbade henne på åttor och med övergångar, bland annat red vi en liten åtta i trav över en bom. Sen när hon taggat ner så skrittade  i en sväng på vägen. Nya tag i veckan!
 
Sedan tog jag in Odessa, borstade lite på henne och lade på ett par sadlar för att se vad vi ska börja med sen. Hon har ganska fullt upp nu bara med att vara på nytt ställe och gå ensam i hagen så något mer behöver vi inte göra än. Så kom Nisse och körde ut några balar och sen flyttade vi om i hagarna. Räkan går nu ensam, och laddar för fölning, och Lemonaden och Dajmen går i nya lösdriften med Clarinett och Lilla grå. Jag kan inte säga att hopsläppet gick lugnt till, för dom galopperade som galningar, men inget tjafs direkt, men Lemonaden är rejält brunstig och går runt och piper!
 
Till slut kom Linda och vi red ut med Tant och Lilla Grå. Lilla grå var vinglig och tittade på allt, som en bäbis, men det gick ändå hyfsat bra. Vi hittade en skogsväg där det fortfarande låg snö. Sen i kväll har vi tittat på finalen i världscuphoppning, är fortfarande lite kvar men jag ger nog upp snart!
 
Från hopsläppet, Clarinett och Lemonaden med Dajmen bakom.
 
Här hälsar Dajmen och Lemonaden på Lilla Grå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0