1:a april!

1 april i dag och jag tror inte att jag blivit lurad... 
 
Igår gjorde jag inte så mycket efter jobbet. Jag longerade Chokladen och skrittade några minuter på banan. Sen drog vi in en höbal och fixade lite, men annars inte så mycket. Men det tog jag igen i dag!
 
Eftersom två hästar, Pavel och Charmonix, skulle åka i dag så började jag med att plocka ihop deras grejer och borsta av dom. Sedan medan jag väntade på att de skulle komma så städade jag hallen, slängde trasiga skor och jackor utan dragkedja, det var tur att soptunnan var nytömd för nu är den nästan full igen!
 
Först kom Pavels husse, han hade även med sig en ny häst! Odessa är ett 4 årigt basjkirsto som ska ridas in och sedan bli till salu. Ni följer henne här på bloggen såklart, men hon verkar cool. Pavel traskade in i transporten och åker nu hem för lite vila innan fortsatt inkörning. Då hade redan Charmonix matte kommit så vi gjorde i ordning henne och lastade, Charmonixs matte har jobbat i Spanien men är nu på hemmaplan  och ska sätta igång Charmonix igen så nu håller vi tummarna att hon håller sig fräsch!
 
När alla åkt så jobbade jag Szum i töm innan jag tog lunchpaus. Pastagratäng och lite världscuphoppning, som jag faktiskt gjorde ett försök att titta på i natt när jag ändå råkade vakna (men somnade igen såklart!), innan jag fortsatte med hästarna.
 
Jag red Clarinett på banan, hon har gått lite den här veckan och lite osäkert underlag så vi tog det lugnt. Galoppfattningar och galopp på raka spår, men fick riktigt bra känsla i höger galoppen, och skänkelvikningar på hörnlinjen. Sen longerade jag och red Lilla grå, var ett tag sedan jag satt på henne sist så det var mest att stämma av att det fungerade. När vi var klara så kom Linda och vi red ut med Tant och Chokladen! Det är första turen för Chokladen, vi skrittade en runda på gården innan vilan, men det här var första turen på riktigt. Vi skrittade den rundan vi brukar rida med unghästarna i början, hon är väldigt vinglig men det gick bra!
 
Sen i kväll så blev det tacos och även lite värdscupdressyr, det är ju bara det där med att hålla sig vaken...
 
Nya hästen Odessa spanar i hagen!
 
Det var en liten vattenpöl vid uppbindningsplatsen, den kunde Chokladen såklart inte låta bli. Hon skvätte i den både före och efter ridningen så både hon och jag var alldeles leriga sedan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0