Helgen!

Så har ytterligare en helg passerat! Tänk att tiden går så fort när man har roligt! 
 
Igår började jag med att rida ut på Clarinett. Kan konstatera att hon varken är rädd för ormar, hon höll på trampa på en, eller lösa jakthundar! Däremellan galoppade vi uppför backarna! Red sedan även ut en liten sväng med Tant innan det väntades besök, en vän kom med sin familj så jag fick både visa upp alla föl och fika glass!
 
Passade på att ta middagspaus och sedan fortsatte jag med att kolla stängslet på en hsge som ska användas till veckan innan jag tog Pavel. Jag longerade honom först, och satt dedan upp och skrittade på banan för första gången. Han blev rädd för något och drog i väg, det visade sig då att bromsen inte fungerade i det läget. Jag bestämde mig för att släppa och åka av för att inte förvärra situationen, låter smidigt men inte landade jag så smidigt för det. Pavel stannade i alla fall, jag jobbade honom lite från marken innan vi avslutade. Sen joggade jag Szum lite i töm och packade alla hans grejer till tävlingen. 
 
När jag kom in fick jag en konstig chockreaktion. Jag gick direkt till dammsugaren, dammsög tvrummet och övervåningen med en jäkla fart. Bytte även sängkläderna och sedan var jag alldeles skakig, och frös och svettades om vartannat! Det var nog en chockreaktion, men händigt att få lite gjort!
 
I morse var jag uppe tidigt och flätade Szum, sen åkte vi på dressyrtävling! Jag sträckte armen igår, så pass att jag fick styra bilen med höger handen, men rida det gick bra det och jag kände inte av något alls då, konstigt det där! Jag har haft lite ont i ryggen sen Wången och det är samma där, rida går minsann bra!
 
Jag värmde upp Szum mer den här gången, red honom ordentligt i ridhuset och galopperade en del. Han kändes rätt bra då men när jag kom ut på den tunga och blöta utebanan så blev han trött och seg. Inne på banan var han superseg från början och blev väldigt lång och låg fram! Han tjafsade inget i alla fall inte innan det kom ett par med två hundar och satte sig i grässlänten för att titta. Szum trodde nog inte att de hade löst biljett för han var tvungen att stanna och glo på dom, och inte bara en gång.. Tyckte ändå det var lite bättre än tidigare i år, vi fick till och med en galoppfattning vid rätt bokstav! Inte bra men bättre! 
 
När jag kom hem drog jag direkt igång med nästa projekt, att köra hem stona! Körde först hem Tant till gården och sedan Lilla grå och Clarinett till Nisse, de ska skos i morgon när jag är på jobbet. De är lite roliga, det svåraste momentet med att ensam lasta dom, köra, lasta ur och ställa in dom var att få in dom i varsinn box, de ville nämligen bo i samma box! 
 
Tog sedan Pavel igen. Longerade, jobbade en massa från marken och satt sedan upp och av några gånger. Ville bara kolla att han inte blev rädd igår när jag åkte av, men han var precis som vanligt! Nu jobbar vi med att kontakten och beomsen ska fungera i alla lägen! Avslutade sedan ute med lite pyssel, mockade ut någon kärra av bäddarna och sorterade täcken. Har en stor tvätthög som väntar nu! Lite tacos och soffhäng så var den här helgen slut också!
 
Clarinett på tur igår!
 
Szum efter dagens ritt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0