Hästföretagardag!

Det här med att vara hästföretagare är både omväxlande, intressant och spännande, att vara flexibel är nog den bästa egenskapen!
 
Igår morse släppte jag ut hästarna och åkte till Härnösand på hästföretagardag! Fick se deras nybyggda fantastiska anläggning (med ridbanor och ridhus som man blev ridsugen bara av att titta på), lyssna på lite föreläsare och träffa lite folk. En bra dag, betydligt bättre än den hästföretagardagen som var på Wången i maj.
 
 
 
På kvällen var planen att jag skulle jobba ett par hästar, men saker blir sällan som man tänkt. Jag skulle bara kolla till hästarna på betet innan. Lemonaden har ju varit lite rymningsbenägen i sommar så döm om min förvåning när hon var i hagen, men bara hon -de andra var borta! Såg att stängslet var rejält nerrivet som om någon eller något fastnst i det men inga hästar trots att Lemonaden gnäggade. Det började skymma och jag åkte på vägen och försökte se dom, tre mörka hästar i en skog, och mötte då på den enda som bor där nere just nu, han var på väg till mig eftersom han sett hästar lösa.
 
Vid det här laget hade Lemonaden lessnat på att vara själv i hagen, trots att jag hade mutat med kraftfoder, och kom travande på vägen där i skogen, tur att det är mitt i skogen helt utan trafik! Så jag fångade henne och började leda henne hemåt! Min lilla ettåring som inte är mycket ledd, ledde jag hem i bogserlinan i fyra kilometer i mörkret! Hon gick som en gammhäst hela vägen utom sista hundra meterna när orken var slut och hon försökte stanna lite, är otroligt imponerad över henne! Under tiden hade Nisse hittat de andra hästarna, inte alls långt från hagen, men de var inte intresserade att gå in i hagen igen utan drev långsamt hemåt. Så hastigt och lustigt var alla hästar hemma från betena! 
 
Jag är glad att vi hittade hästarna i mörkret, oskadda, och fick hem dom. Att min ettåring är typ coolast i världen, gick in i uteboxen hemma utan att tveka och gnäggade typ två gånger på hela tiden. Planen var ju att ta hem hästarna i kväll så då får jag väl göra det jag tänkte igår i kväll i stället!
 
Några bilder från Härnösands Hästsportarea!
Rundvandring!
 
Deras active stable ligger till vänster och utebanan till höger.
 
Utanför stallet, med lösdriften och active stable rakt fram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0