Skoelände!

Kommer ni ihåg hur glad jag var i torsdags när jag hade fått på skon på Lilla grå? Glädjen blev inte långvarig för redan igår morse så hade hon trampat av sig den igen!! Nu har jag bestämt mig för att sätta igång henne lite i töm ändå för hon behöver jobba lite, överskottsenergi hjälper inte direkt för att hålla skorna på plats! 
 
Jag red Tant innan jobbet igår, vi red på banan och med tanke på hur lite trimmad hon är och att vi inte ridit på banan sen i somras så gick det rätt bra. Hon brukar tappa fort i galoppen men den kändes bra. Till Tants stora glädje så hoppade vi några låga hinder på volt!
 
Efter jobbet så jobbade jag Lilla grå i töm, hon hade en massa överskottsenergi så det blev mer avrastning än jobb men ändå roligt att komma igång, nu ska vi bara få någon ordning på skoeländet! 
 
I dag har jag jobbat, efter jobbet och en snabb middag så red jag först Szum, sen jobbade jag Lilla grå i töm. Hon var lite lugnare i dag och kom mer till arbete. Avslutade med att påbörja lite tömkörning med Chokladen! Jag hade tränset på henne men kapsonen över och tömmen fast i kapsonen, som jag brukar när jag börjar med tömkörningen så hade jag innertömmen direkt i huvudlaget och inte fast i gjorden. Vi jobbade utanför boxarna och bara enkelt med skritt på volt runt mig med halter, ändå tog det inte lång stund så var hon trött! Det är så skönt med Chokladen som är min egen häst, ingen stress eller tidpress så vi kan jobba lugnt och stegvis. Det är precis så här jag vill jobba med unghästarna och det är det som är tanken med min idé om långtidsinridning, där tvååringarna kommer på hösten och är hela vintern, att kunna ta det lugnt, steg för steg och individanpassa!
 
Nu är det soffmys med Så ska det låta, i morgon mer Ica och mer ridning!
 
Lilla grås sko som inte satt på ens 12 timmar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0