Sommaren är här!

I dag känns det verkligen som sommar! Varmt, riktigt varmt, sol, doft av hägg och det känns som sommar i luften! Härligt tycker jag även om det är lite tungjobbat!
 
Dagen började på verkstan! Skulle bara svänga in hos grannen som har bilverkstad och fråga om en lampa som hade börjat lysa, och blev kvar i en dryg timme! Det var tydligen vatten i bränslefiltret och det skulle vara lättfixat, vilket det ju var men sen blev det några komplikationer så tiden rann i väg och ändå lös en annan varningslampa när jag åkte därifrån. Nu har den slocknat så förhoppningsvis är bilen glad en stund nu! Sen jobbade jag Szum i töm, han har ju haft några dagars vila så vi drog igång igen nu.
 
Sen hann jag småpyssla lite innan det kom en häst! Hästen var Rosetta, några av er kommer kanske ihåg henne från i fjol sommar då hon var här i någon vecka innan sommarpremieringen. I år väntar mer arbete, hon ska uppfostras  (enlogt ägaren), kanske ridas in men framförallt köras in! Det känns mer än lovligt spännande eftersom jag inte kan köra men som tur är kan ju Nisse det! När hästen var lämnad i hagen, grejerna upppackade och avtalet skrivet så åkte vi till Nisse och tittade på nordisföl och Loodis, bruksnordishingsten som Nisse har lånat.
 
Stannade kvar och åt lunch innan jag åkte hem och fortsatte. Jobbade Lilla Grå i töm, lite bättre i dag än igår, och red Francesca. Jag la på henne Szums dressyrsadel för att testa lite. Vi tog det ganska lugnt men jobbade lite med galoppen. I dag testade hon lite och gjorde en så där tvärnit som jag misstänker att hon gjort med tidigare ägare, ingen stor grej och vi kunde galoppera flera galopper efter utan problem. 
 
Sen väntade stängsling, jag har gjort en beteshage vid grannhuset nedanför vägen, tanken är att stona ska släppas där i morgon. Nu är både jag och dagen slut, i morgon väntar nya äventyr och nya uppdrag!
 
Rosetta!
 
 
Francesca efter dagens ridning! Svettig och med flurrig frisyr!
 
Och så några bilder på snygga Loodis! Bruksnordishingsten som Nisse har i sommar!
 
 
Rulla sig måste man faktiskt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0