Hovisdag!

Här hade jag väntat på att hagarna skulle torka upp och gräset skulle börja växa innan jag släppte hästarna i gräshagarna, så hann jag ju knappt släppa dom så kom monusunregnet igår och nu är sllt blött och lera ändå! Får hoppas att grästillväxten sätter fart nu i alla fall!
 
I dag har det varit fullt race! Började i morse med att göra en jordgubbspaj till hovis skulle komma, gäller att ha bra mutor när jag inte alltid kan erbjuda väluppfostrade och rena hästar eller exemplariska skoplatser. Sen hade jag precis gjort klart med hästarna hemma när Nisse kom med släpet och vi körde Lilla grå till honom. I väntan på hovis fixade vi med hans hästar, hade lite ledträning med Lemonaden, verkade en ettåring och kollade brunst på några märrar.
 
När hovis kom så började vi med att verka Lemonaden som skötte sig utmärkt, innan fika och paus. Sen var det dags för Lilla grå som tidigare varit nerdrogad för att skos, vi provade att ge lite lugnande i dag med men det tog inte på henne alls. Men det gick ändå rätt bra att få på framskor. Hovis och jag höll i och Nisse skodde! Visst fick hon några ryck och en gång for både hästen och skon genom stallgången, men hon gav sig och på slutet stod hon med hängande grimskaft och verkade rätt avspänd och nöjd. Det jag tror var grejen är att det var väldigt tydligt med vad hon fick och inte fick göra, men inte härjigt och väldigt ostressat, och hon kom inte undan. Är ju jusr detta som är så svårt, att vara tydlig och bestämd, att vara ledare men absolut inte härja med hästarna!
 
Sen körde vi hem henne och tog några hästar hemma också.  Vi tittade på fölungen som har rätat upp sig bra i benen men spm fortfarande inte är rak i höger fram, vi kom fram till att vi skulle rådgöra med veterinären när de ska in på seminstationen. Sen verkades Räkan och stoet som ska stå här i sommar. 
 
Efter middagen så joggade jag Szum i töm innan Malin kom och vi tog gårdagens inställda ridtur i dag i stället. Det blev en tur med ganska bra tempo och mycket galopp för Clarinett! När vi kom tillbaka så kom. Nisse med släpet, han hade släppt Lemonaden och hennes kompis Signe på bete, de ska stå hos mig i sommar och sedan med Chokladen också. Jag utnyttjade situationen och lät Nisse hjälpa mig med att jobba Chokladen i höger varvet som ju krånglat lite. Det slutade, såklart , med att hon travade fint i det varvet med!
 
Nu är alla hästar nattade och vi har ätit lite glass som kvällsfika, det är vi värda efter en riktigt fullsmetad dag!
 
Lemonaden är bara som en liten tuss än, men det blir nog häst av henne med!
 
Småhästar på bete!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0