Vårdagjämning!

Vårdagjämning och vinterväder ute, men kvällarna börjar bli ljusa och stundtals fint väder i dag med sol mellan snöbyarna.
 
Elsie var i stallet på förmiddagen och jag lurade henne och Gandalf att vara ledsagare åt mig och Sarek så att vi kunde skritta ett par varv runt slingan. Det gick jättebra, men trots att han hade Gandalf före så var han tvungen att stanna några gånger för att kolla vad de andra hästarna gjorde i hagarna och vad som hände i skogen! Han är verkligen en drömmare och i en annan värld än mig en stor del av tiden! Men vi har i alla fall en början nu, bara att jobba vidare med fler turer och tömkörningen så att han får hitta fokus.
 
Sen jobbade jag en överladdad och frustrerad Szum i töm ute i snön. Det var omöjligt att få honom till arbete och han lyckades även dra omkull mig! Han blev rädd när Elise kom tillbaka med Gandalf  (de red en sväng till efter monitorn med mig och  Sarek), drog i väg och just där var det is under snön så jag åkte omkull. Men det gick bra, jag fick stopp på honom och han fick ju i alla fall rasta av sig lite även om det inte blev så mycket ordentligt jobb. Det är inte första gången han drar i väg eller drar omkull mig men det är många år sedan sist nu.
 
Red ut Gasper i skogen ovanför gården, eftersom det är is under snön på sina ställen på gården och han är oskodd så ledde jag honom fram till plogkanten och satt upp där. Vi hade alla hästar som publik och det var lite spännande, speciellt när de busade i hagarna,  men han gnäggade någon gång och provade att stanna men gick sedan snällt när jag sade till. Bra träning! Red sedan ut Tant, vi red lättare galoppjobb på en skogsväg,  det var rätt tugnt i snön. Rätt som det var så sprang det en älg över vägen! Ni må tro att hon taggade till då! Jag och Gasper såg färska älgspår också så det är nästan som ett viltsafari här ute! 
 
På kvällen var vi till Sollefteå och åt. Jättegod mat, rödingplanka, och skönt att komma i väg lite, att få ha civila kläder och vara som en normal människa. Nu ladda inför Ica i morgon! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0