Semester!

Semester! Nu har jag fyra veckors semester från Ica, jag ska ligga på gräsmattan och sola hela dagarna, och grilla och dricka rose på kvällarna! Eller vad tror ni? Om sanningen ska fram så ska det bli skönt att bara ha ett jobb i några veckor och kunna fokusera på hästarna och företaget! Men lite grillning och rose hoppas jag på ändå!
 
Denna dagen började med att jag jobbade Lilla Grå i töm nere vid betet.  Hon var lite brydd över att bli fastknuten vid ett träd för att borstas och att sen tömköras i en vägkorsning, hon provade att gå hem men när inte det gick så köpte hon hela grejen och jobbade på. 
 
Sen Ica i några timmar innan jag fick stämpla ut och lämna nycklarna för semestern! Stannade hos Nisse och vi åt middag, hamburgare, i fullt normal tid innan jag åkte hem och red Francesca. Jag red i en av gräshagarna och vi trimmade lite men framförallt så galopperade vi uppsuttet för första gången på nästan två veckor  (sen hon trampade sig) och det var den bästa galoppen vi haft! Båda galopperna kändes riktigt bra, och det kändes bara så jäkla bra!
 
Sen hann jag med lite kontorsjobb innan Nisse kom och hjälpte mig att prova selen på Rosetta. Förutom att prova selen så tränade vi att backa in mellan skaklarna, och att stå där medan jag hoppade upp och ner från vagnen och även att Nisse satt på vagnen och styrde henne därifrån. Jag fick även lite läxa vad hon behöver jobba på inför inkörningen, servostyrningen och att kunna flytta rumpan bättre med tömmen. Inte helt oväntat, men vi jobbar vidare!
 
Nu avslutar vi kvällen med jordgubbar och glass, perfekt början på semestern!
 
Francesca efter sitt ridpass!
 
Rosetta och Nisse tränar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0