Grym kväll med grym häst!

Hade en grym kväll igår, men det blev sent och jag ramlade i säng direkt utan att blogga. I daghar det varit fullt race som vanligt och nu minns jag ju knappt vad jag gjorde igår! Menom jag minns rätt så var det så här:
 
Började med att rida Szum nere vid betet, jobbade lite på volt med fokus på det som vi hade tränat på Saraträningen, dvs mest min sits! Det kändes väldigt bra så vi red bara lite kort, avslutade med att skritta ner till ett grannhus, tyckte det var en lagom tur att börja med men givetvis hoppade det fram tre kaniner framför näsan på oss ! Men det gick bra ändå, som tur var! Hann bara hem så var Nisse på gården med sina praktikanter för att hämta hem Clarinett som skulle sko.
 
Sen red jag Francesca i en av gräshagarna och tömkörde Rosetta. Rosetta fick jobba över bommar i dag med och sedan avslutade jag med att backa in henne mellan skaklarna på vagnen! Där stod hon sedan lugnt medan jag lyfte upp och släppte ner dom flera gånger! Fortsatte med Lilla grå, henne longerade jag först över ett litet kryss hinder, och attans vad hon hoppade! Undrar om jag kommer att sitta kvar på henne? Sen var hon väldigt spänd när jag skulle sitta upp, ett tag sedan jag red sist och kompisarna stod och skrek efter henne i hagen, så jag skrittade och vände tills hon slappnade av och sen bara lite trav innan jag gav mig. Avslutade sedan med att rida Tant lite på banan, hon har hostat lite (inte snorig och inte hängig utan bara torrhosta) och haft vila, nu hostade hon fortfarande en del (men rejält dammig bana också) men kändes fin och fräsch!
 
Efter middagspaus lastade jag nyskodda Clarinett och åkte på terrängträning! Plockade upp Malin på vägen så jag fick lite sälölskap, lite spänt var det ju eftersom Clarinett inte varit i väg på något ochinte är mykcet hoppad, men jag hade inte behövt oroa mig! Hon skötte sig som en stjärna! Vi klättrade uppför och nerför brant backe, hoppade ner och upphopp, trappa, pullmangrav, olika stockhinder och avslutade med att hoppa en halv coffin! Hon tvekade inte på något, visst vi hade draghjälp men flera gånger gick hon själv eller till och med först! Så nöjd över henne!
 
I dag började jag emd att longea Rosetta med sadel och inspänning! Gjorde även alla förbeedande uppsittnngsövningar, tränade att stå vid pallen och hängde på henne, nästa gång kan jag nog sitta upp! Red sedan Lilla grå, även i dag longerade jag först över hinder. I dag var hon som vanligt och vi tränade en del på att trava över bommar. Sen plockade jag ner stonas hage, de får gå på gården i natt och i morgon flyttar jag ner de till betet i skogen. Nu i kväll har jag varit på ridskolan och haft lektionerna där. Fullt ös alltså!
Nedhopp!
 
Trötta hästar på bete!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0