Föloperation!

I dag har det varit en jobbig dag, som tur var har det gått bra, men ibland är det jobbigt att vara hästägare!
 
Upp tidigt i morse och Nisse hjälpte mig att lasta Räkan och Dajmen så att jag sen kunde checka in oss på kliniken i Bergsåker kl 8.00. Dajmens högra framben har inte rätat upp sig trots raspning och sko så då fanns det inte så mycket annat att välja på än operation. Man vill göra det så tidigt som möjligt, samtidigt som man först vill prova och se om de rätar sig själva. Själva operationen går ut på att de sätter typ en skruv på ena sidan på benet så att det bara växer på en sida, när benet är rakt ska den plockas ut igen.
 
Att vara på kliniken med ett litet föl som inte är jättemycket hanterad är lite spännande men det har ändå gått bra. Hon är vägd, 109 kg tung, rakad på halsen, fått sprutor och en kanyl insatt, första sprutan var lite spännande och ä en när hon fick se kanylen, men annars gick det bra. Till slut fick jag och Räkan vara med när hon sövdes och sedan höll jag Räkan sällskap under operationen, hon var lite orolig och skrek men ändå rätt lugn tills fölis hade vaknat upp och kunde svara henne, jäklar vilken fart det blev på henne. Sen fick de vila lite och jag fick noggranna instruktioner innan vi lastade och åkte hem, bara drygt 3 timmar senare!  
 
Hemma igen så stängde jag av lösdriften så det mest blev som en stor box bara, där får de bo så länge. Eftersom det inte blev så sent så hann jag även klippa gräsmattan, sova en timme, rida Francesca  (som gjorde ett riktigt bra galopparbete, nu kan man börja jobba galoppen och i dag red vi den även lite på volt!) och handla! Efter en del velande fram och tillbaka så hoppade vi över midnattstravet och åkte i stället till Sollefteå och åt en väldigt sen men god en middag! 
 
Trevlig midsommar alla läsare!
 
Så trött tjej efter en hård dag!
 
Ett stort bandage har hon fått!

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Duktiga Daimen! Och du också, vilken pärs. Håller tummarna för att operationen ger önskat resultat.


Svar: Ja det hoppas jag med! Det är en jättefin fölunge förutom det där jäkla benet! Hon kommer bli väldigt välhanterad i alla fall!
Pernilla Engström

2016-06-24 @ 08:13:12
URL: http://manadisvildhast.se
Postat av: Desirée Jonsson

Så tänkte jag med ;)
Lycka till!

2016-06-24 @ 08:22:26
URL: http://manadis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0