Dressyrträning, en rädd harunge och en orädd nordsvensk!

Det var segt i morse men sen har det varit samma fart som vanligt, riktigt skönt sommarväder också!
 
Började med att rida Clarinett, hon var mest fokuserad på hästarna som gick i hagen bredvid banan. Som om hon aldrig sett en häst på min gård förut... Men höger galoppen var riktigt bra, vi galopperade över bom bland annat, och även några av sprången över de små hindren. 
 
Sen åkte jag och Szum på dressyrträning! Träningen var på ett nytt ställe men för Sara som jag brukar rida för. Det var en väldigt bra träning. Sara började med att korrigera sitsen lite och sedan fungerade allt, inklusive vänster galoppen! Är väldigt nöjd, speciellt med vänster galoppen för den kändes faktiskt riktigt bra, och det är där som jag haft största problemen med att hitta flytet!
 
Notice to my self: i höger varv luta dig allt du kan utåt så det känns som du ska åka av, i vänster varv fram med ytteraxeln trots att den tycks vara stelopererad, och håll inte i yttertygeln som om den vore din sista livlina!
 
Hemma igen så tömkörde jag Rosetta på banan. Ibland tar inte styrningen så bra och i dag brakade hon rakt in i cavalettiserien och slog omkull en sockerbit. Det brydde hon sig inte om alls trots allt skramlet men jag blev ordentligt brydd när det hoppar fram en harunge mellan benen på Rosetta! Harungen klarade sig till säkrare gömställe och jag tror inte dns Rosetta såg den! Lite senare drog hon även ner ett hinder eftersom vi hade lite olika åsikter om vilken sida om hindret vi skulle på, orädd är hon i alla fall! Innan vi var klara så travade hon bommar på volt i båda varv!
 
I vanlig ordning så blev det en sen middag, men innan nio i kväll i alla fall, och nu är det bara att ladda upp inför sista Ica veckan innan semestern!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0