Stekhet helg!

Det har verkligen varit hett i helgen, den som gnäller på att sommaren varit kall i år får nog flytta för här kan man då inte klaga! Har haft en helt ledig helg, om man med ledig menar oplanerad!
 
Igår var jag uppe i tid med planen att hinna rida lite innan värmen, det gick sådär för innan jag var klar med allt stök innan så hade det ju hunnit bli varmt. Men red i alla fall Clarinett nere vid betet, jobbade med volter och lite galoppfattningar. Vi har kommit sit att hon ska börja forma sig i innersidan och det är lite jobbigt. Sen jobbade jag Lilla grå i töm och hon såg jättefin ut, innan jag åkte hem och red Rauen. Vi skrittade ut i skogen och red sen på banan.
 
Lite paus som även innebar nästan en timmes sömn på soffan, men det var nog välbehövligt. Sen var det dags för eftermiddagspasset som började med att jag och Elise kollade på Gandalf som är halt, jag försökte klämma med visitertången och vi misstänker hovböld. I dag är han dock mycket bättre. Sen hade jag lånat med mig lösa järnskaklar som Rosetta fick prova! Hon gjorde ingen stor grej av det och drog dom ner på vägen och tillbaka. Avslutade sedan med att longera Pavel, men han var nog lite matt av värmen så vi la fokuset på lite förberedande uppsittnngsövningar i stället. Han var väldigt skeptisk till när jag hoppade bredvid honom, så jag ägnade en bra stund åt att hoppa och klappa honom i pannan samtidigt. Då fick jag ju den dagens konditionsträning!
 
Efter middag och lite stök gick vi sent på kvällen över till grannarna och drack lite vin och surrade. Jag drack ett lättdrucket rosevin, lite väl lättdrucket kanske för jag fick i mig nästan en hel flaska! Så i morse var jag inte uppe och red innan värmen kan jag lova!
 
Men jag körde repetition med skaklarna och Rosetta på dagen, den här gången fick hon gå upp på banan en sväng och vi tränade på att stå still när jag försökte koppla fast en bräda på skaklarna. Hon tycker verkligen att det är a pice of cake med körningen så här långt! Sen åkte jag upp på Ica och handlade lite, gjorde rabarberkräm och sedan god lunch med kräm, ost, kex och skinka.
 
I samma veva kom åskan så jag kom inte i gång med ridningen förrän på kvällen, men så var temperaturen desto bättre. Red Szum först, jobbade med åttvolter både stora och små, och även lite övergångar då hag insåg att jag ridit nästan hela passet utan en övergång! Lilla grå longerade jag och sedan satt upp och skrittade lite, nu har det ju åter gått ett tag sedan jag satt på henne sist. Det var inga problem och nu hoppas jag att vi ska komma igång på allvar! Red sedan ut Tant på grusvägen, vi travade och galopperade lite. 
 
Nu är det snart en sen middag och sedan är det bara att ladda upp inför en fullmatad vecka. Det är mycket inplanerat nu men inte bara jobb utan även lite roligheter, men först jobb på Ica i morgon!
 
Rosetta tränar med skaklarna igår!
 
Kvällens vy från Tants rygg! Lätt regn och sol samtidigt!
 
Tant glänste som guld i kvällssolen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0