Sista semesterdagen!

Igår var min sista semesterdag och den gick till att tävla dressyr med Szum. Hur vida det var en ett bra sätt att avsluta semestern går ju att diskutera!
 
Det var en liten inbjudningstävling i Nyland där jag brukar ha lektioner. Szum var spänd och betedde sig som en unghäst! Han brukar egentligen inte vara så tittig, inte så att han tittar på grejer i alla fall,  men iår skyggade han för allt och som en riktig bäbishäst såvar han tvungen att titta på allt som hände! Det var lite svårt med framridning och lyckades inte få honom att släppa något alls. Så han var både spänd i kroppen och i huvudet! På banan tittade han lite på domarkuren, vilket han inte alls brukar, så jag fick två eller tre stopp pga av det, och sedan krånglade ju galoppen men det är inte så oväntat. Han är svår att galoppera på när han är spänd och jag hade inte kunna galoppera något på framridningen. Däremellan gick han ändå hyfsat men  några 0:or och 1:ordrar ner procenten rejält! Men det är bara att kämpa vidare, han ska i alla fall få denhär hösten på sig. Det är ju en fin häst med massorav kapacitet och kvaliteter men så svår! Stor, väldigt känslig, mycket attityd och känslig rygg. 
 
Hemma igen så jobbade jag några hästar. Först Clarinett som jag provade Szums dressyrsadel på, longerade något varv för att se hur den låg och satt sedan upp. Två och en halv vecka sedan jag satt på henne sist och hon kändes precis likadan! Vi travade några varv på en volt och eftersom jag ville känna på sadeln i galopp också så tog vi och galopperade bort på grusvägen, sadeln kändes inte så tokig på henne!
 
Sen tömkörde jag Rosetta, hon fick dra ett däcknågra varv på banan och sedan tömkörde vi ut en sväng men då utan däck. Avslutade med att Pavel fick göra lite ledövningar, träna på att gå runt mig och lite start och stopp. På kvällen blev det grillning och sen en sagolikt god frusen rabarbertårta, efter det var jag så mätt att jag inte orkade göra något mer, inte ens blogga. Nu är jag tillbaka på Ica och det är full fart!
 
 
Szum innan avfärd igår!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0