Dressyrträning mest hela dagen!

Vilken dag det varit! Fullt ös som vanligt och fina hästar!
 
Började med att hämta hem Tant, fast egentligen började jag med att göra lite av det datorjobb som inte blev gjort igår och sedan åkte jag ner till betet och hämtade hem Tant. För Mona kom och red ut med mig och Rosetta, vilket gick väldigt bra även om det började lite dramatiskt! Vi hann bara sitta upp och rida ett par meter så kastade sig Tant åt sidan, Mona var inte riktigt beredd och gled av! Det livsfarliga Tant hade fått syn på var en gubbe på cykel med tillhörande hund som åkte förbi på vägen. Det gick bra för Mona, Rosetta blev väldigt brydd och tyckte att Tant var knepig men sedan flöt resten av ridturen på som smort. Rosetta var väldigt framåt och tyckte att Tant stundtals gick för långsamt, till saken hör att det är få hästar som håller samma fart som Tant, och speciellt unghästarna brukar komma på efterkälken rätt snart.
 
När den ridturen var överstökad så lastade jag in Szum och Clarinett för att åka på dressyrträning, att glra i ordning och lasta två hästar på mindre än en halvtimme är väl rätt bra? Plockade upp en groom på vägen, vilket var bra för det är lite krångligt att åka med två hästar emellanåt. 
 
Red för Sara, och började med Szum. Det var verkligen varierat vöder med sol, hetta, blåst och regn blandat! Han var spänd i början men släppte allteftersom och blev riktigt fin på slutet, tyckte att han höll fokus bra trots att det var hästar som sprang i hagar och mycket gnäggande. Clarinett gjorde skäl för sitt namn i dag, hon gnäggade hela tiden! Ändå rätt fokuserad i arbetet och det gick rätt bra. Hon var väldigt pigg och framåt, med massor av energi och rörelser att hålla reda på, inte alltid så lätt att få till bra vägar och välformad häst. Fin är hon i alla fall!
 
Hemma igen blev det hemmagjord pizza och sedan lite kvällspyssel med hästarna.  Nu är det bara att ladda inför i morgon när jag ska hinna allt som jag inte hunnit resten av veckan!
 
Jag och Rosetta igår på banan!
 
 
 
Från dagens dressyrträning!
Fina Clarinetten!
 
 
Senaste föltillskottet hos Nisse!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0