Annorlunda torsdag!

Igår blev det en lite annorlunda dag då jag faktiskt inte varken red eller jobbade en enda häst!
 
I stället jobbade jag på Ica, och direkt efter jobbet åkte jag och hämtade Lilla grå. Hon märkte nog att hennes matte var lite stressad och dessutom ensam så hon passade på att testa om man var tvungen att gå in i släpet. Det var man tvungen till! Hon grejade inte speciellt mycket, det tog bara några minuter, och jag tog inte ens fram linan utan bara en kedja till grimskaftet att dra över nosen. Jag börjar lära känna henne och hon testar gärna och ofta, men inte så allvarligt utan hon ger sig snabbt och då är det bra och över. I jämförelse med hur mycket Szum har testat så är det lite men jag kan förstå att hon kan bli väldigt jobbig om hon lyckas och "vinner".
 
Själva skoningen gick över all förväntan. Hon har hos tidigare ägare varit rejält nerdrogad vid skoning, förra gången dummade hon sig en hel del i början men eftersom inte Nisse, som skodde då, släppte så gav hon sig. Igår stod hon som ett ljus hela tiden, jag höll i, Nisse stid bakom och parerade rumpan och min vanliga hovis skodde. Och Lilla grå bara stod helt lugnt, inte stressad och inget tjafs! Jag hade på känn att det skulle gå bra men så bra trodde jag inte, dessutom var hennes sneda och vida hovar mycket bättre! 
 
Sen lastade vi i henne utan diskution! När hästen var avlämnad och alla hästar kollade så bjöd vi hovis, och hennes son som stundtals är mer vild än tam, på grillat! Helt klart en lite annorlunda dag, men en bra dag!
 
I morse var Lillagrå trött och tog sovmorgon!
 
Även Charmonix tog sovmorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0