Tisdag!

I dag började dagen med ett långt morginpass i stallet. Jag hade en del kvar att göra som jag inte hunnit när jag jobbat och sen passade jag på att ta det lite lugnt, tyckte inte det var någon brådska in och jag ville ha lite extra koll på Gasper i hagen. Så förutom de vanliga stallsysslorna så stängslade jag bort några balar, sågade granris till russet och skottade snö. 
 
Efter en onyttig men god frukost bestående av nyponsoppa och rostade mackor så var det dags att jobba hästarna. Först Szum som fick gå i töm, han såg riktig bra ut så nu är det dags att börja rida igen! Sen red jag ut med en överpigg Tant som tycktes höra att jag sa galopp hela tiden! När vi kom tillbaka så var Elise i stallet och jag bestämde mig snabbt för att sätta igång Clarinett igen. Hon skulle ju vila en vecka innan jul men sedan blev det ju blankis och i den veva gjorde hon något i hagen så hon blev svullen i ett ben, sen har det ju mest varit skittråkigt ridväder. I alla fall så skötte sig hon utmärkt och var precis som vanligt att rida fast hon inte gjort något på en månad! Vi skrittade mest i dag men jag är mycket nöjd med henne.
 
Sen var det dags för Chokladen, jag tog in henne, satte fast henne vid stallet och borstade lite men hon var helt rabiat! Slog med frambenen och kastade sig framåt, och kunde inte stå still. Jag bestämde mig för att i stället jobba henne vid hand med lite start och stopp men hon var obstinat och ställde sig på bakbenen, inte bara en gång men eftersom hon missbedömt sin egen förmåga så for hon omkull och det var nog nyttigt för sedan gick hon som ett litet ljus bredvid mig, och det var inga problem att stanna och starta. Men det är verkligen läge att ta tag i henne nu för hon verkar vara i en trotsperiod!
 
Sen kom de och hämtade Spira! De kom hem till Sverige i morse efter sin semester och nu var drt dags för henne att åka hem, lite tråkigt då det verkligen var en häst som tilltalade och passade mig. Sen har jag ätit och tagit in hästarna, och nu har jag inte lust att göra något mer i dag!
 
Gasper i hagen i morse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0