Kylan är här!

Så kom kylan! Det känns jäkligt jobbigt, det är fortfarande halt och lkasst underlag och även om det inte spelar någon roll när det är för kallt för att rida så hade det känts bttre om hagarna var lite bättre. Jag tycker liksom att ska det vara kallt så ska det vara rejält med snö som isolerar och gör allt mjukare.
 
Men på förmiddagen var det fint, inte så kallt, -13 grader, lätt snöfall och en blek sol. Jag red först Szum på banan, han var laddad och hade problem med underlaget eftersom han inte riktigt kunde trampa broddarna igen om det tunna snölagret. Trots detta gick det riktigt bra att rida, inte lika bra som i lördags på träningen men helt okej. Det är svårare i vänster varvet, där tapapr jag lite bjudning och får honom lätt bakomhand men formen var bättre i dag även om kvaliten på traven var bättre i höger varvet. 
 
Sen red jag ut en sväng med Spira, helt underbart i det fin vädret. Avslutade sedan ridningen med att rida Tant i sommarhagen, där kunde vi göra lie galoppjobb och hon var riktigt fin när vi var klara. När jag kom in hade temperaturen åkt ner till 15 minusgrader, och nu i kväll är det nästan -20. Och kallare lär det bli! Jag har även varit till verkstaden med bilen och fått en ny styrled, eller kanske inte fått för betala fick jag ju. Resten av dagen har ägnats åt inneaktiviteter dvs bokföring! Så även om jag inte gillar det här vädret så är det bra för mitt kontorsjobb, två tredjedelar klart inför nästa momsredovisnng och dit är det ju över en månad!
 
Nu ska jag gå utoch ta in hästarna och görta lite små förberedelserinför kylan, sätta upp lite filtar i dörrarna och så är det nog någon häst som vill ha täcke eller byta täcke. Bara att bita i hop och klä på sig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0