Den glamourösa hästlivet på vintern!

Kylan håller i sig, -27 grader i morse, och i dag har det verkligen jävlats! Livet som hästföretagare är inte speciellt glamouröst dagar som denna!
 
Dagen började med att min bil nte startade när jag skulle åka hem till hästarna, den tyckte helt enkelt inte att den ville jobba i dag, satte i motorvärmaren och hoppades på det bästa. Hade inte satt i den på kvällen eftersom jag misstänker att motorvärmaren är trasig och jag ändå inte hade någon kupevämare i bilen (för den är i gästhuset för att hålla värmen där), det hade jag nog rätt i för bilen staratade inte senare heller. I samma veva upptäcker Nisse att han har översvämning i ettav stallen, tre decimeter vatten över hela golvet! Lätt att hålla sig för skratt då!
 
Fick låna hans bil och åkte hem för att släppa ut, fodra, vattna och elda. Sen en sväng upp på byn för att hämta hans arbetare som inte hade skjuts. Väl tillbaka var det bara att skotta vatten och blött spån, som tur var så var det mest borta redan. När det problemet var avhjälpt så var det dags för nästa, inget vatten i det stora stallet. Jag försökte tina med varmvatten (vilket resulterar i att man blir rött blöt, kombinera det med lite höfodring sen så inser ni hur mina kläder ser ut). Det misslyckades och vi insåg att det hade frusit på väg in i stallet, alltså hade värmekabeln lagt av. Åkte och hämtade en annan granne som är elektriker för att se om det gick att lösa problemet. I den vevan fick jag lift hem igen så jag kunde jobba klart hemma.
 
Mer eldning, fodring och vattning, sen mockning, göra höpåsar och ta in ved. Har även börjat plockat ner jul och adventspyntet, vilket varit väldigt lite i år, och myst lite vid datorn. Fast man myser inte så mycket när det bara är 10-11 grader inne! Bara att elda mera!
 
Någon som är sugen på att bli hästföretagare? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0