Onsdagspizza!

I dag började min dag med att rida Gasper. Jag tyckte att det var dags för nya äventyr så vi satt upp på banan och sedan red vi upp i skogen ovanför gården! Vi red uppför backen i snön och sedan tillbaka, ingen lång tur men han lämnade i alla fall gården utan sällskap. Förutom att det är en viktig del i utbildningen (även om jag inte brukar rida ut de ensamma så här tidigt men jag har gjort allt lite annorlunda med Gasper, delvis för att han är hingst) så är det bra träning att klättra och pulsa i snön så att han ska få fina bakbensmuskler innan visningen! Han tvekade aldrig på att gå i väg men förstod inte riktigt att han inte fick stanna och äta av alla buskar i lämplig höjd, sen reagerade han lite första gången mitt ben fastnade i en gren men det gick över rätt fort! 
 
Sen red jag Szum på banan. Han var först lite seg efter gårdagens intervaller men jag fick igång honom rätt bra med jobb över bommar, men sen blev han väldigt okoncentrerad och jag misstänker att det var någon älgi närheten (de stryker runt gårdenmest hela tiden nu), jag red bara en liten stund till (och då var han inte ett dugg seg!) innan jag avslutade. Mitt på dagen km det en häst, det är en femåring som ska vara här för inridning. Han heter Sarek, är född hos Nisse och förlorade sin mamma när han var 3 månader så han hade en tuff start i livet. I gengeld lånade de med sig Lemonadens extra mamma (som sällskap till hästen hemma) så nu är hon helt ensam och dags att bli vuxen, det var ju väldigt odramatiskt när jag togh hem Räkan för Lemonaden tydde sig till ett annat sto som hon till och med fått dia lite av. Men nu är det slut med det och dags att bli vuxen.
 
När de hade åkt var vi rätt hungriga, men inte så sugna att laga mat, och när jag var in med bilen på verkstaden som en av grannarna har, för att kolla en lampa inför besiktningen i morgon, så åt han pizza till lunch. Det slutade med att jag åkte upp på byn och hämtade pizza jag med. Tänk hämtpizza på en vanlig onsdag, vilken lyx! 
 
Ikväll har jag varit vikarie på ridskolan, lite rörigt med nya grupper men det gick ändå rätt bra. I morgon ska jag dit igen! Nu är hästarna inne och det är nästan sovdags!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0