Första galoppen!

Blev lite chockad i morse när termometern visade på 17 minusgrader efter dagar runt nollan och plusgrader på dagarna. Men det har varit soligt och fint, och varmare på dagen men blir nog kallt i natt med.
 
Dagen började på bästa sätt, med första galoppen på Gasper! Vi red på slingan i sommarhagen och det fanns en tanke om att prova galopp om det blev ett bra läge. Efter ett par varv i trav så kändes det både avspänt och med bra bjudning så jag provade. Då första galoppen gick bra så tog jag en till, fattade på samma ställe och även om det inte var några långa sträckor så kändes det både stabilt och välbalanserat. Jag var mycket nöjd efteråt! Tog även in Sarek och precis som igår så tog jag på grejerna och jobbade honom lite utanför boxarna, och en liten promenad ner till vägen.  Lite mer koncentrerad i dag men det är fortfarande mer fokus på allt annat spännande än på mig, men det kommer nog bara han kommer in i rutinerna! 
 
Sen skulle jag koppla på släpet för att åka med Szum på dressyrträning, men eftersom det hade varit så stora temperaturväxlingar så hade såklart släpet frysit ihop inklusive draget! Men med lite trix och varmvatten så löste det sig och vi kom i väg. Jag red för den engelsktalande tränaren i dag, det gick sådär. Szum var superspänd men jag kunde ändå rida honom hyfsat i det. Efteråt var han övertrött och jag kunde knappt få av sadeln och klä på honom för han snurrade mest runt och glodde på allt. 
 
Nu är alla hästar inne och det är nig bara sängen som gäller, Ica i morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0